Recept - okusne in zdrave kvinojine palačinke

Teja Korošec 02.12.2017
Foto: Pinterest

Za pripravo kvionjinih palačink bomo potrebovali le slabe pol ure časa. Za peko priporočamo uporabo kokosovega masla. Namesto riževega mleka lahko uporabimo tudi mandljevo, ovseno ali kravje mleko.

Sestavine:

  • 100 g kuhane kvinoje
  • 40 g polnozrnate moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 50 ml riževega mleka
  • ščepec soli
  • 2 jajci

Preberite še: Vanilijeva torta s hruškami

Priprava: V večji skledi najprej združimo in temeljito zmešamo vse sestavine. Hitrejši bomo, če si pomagamo z električnim mešalnikom. Ko je masa gladka in brez grudic, dobro segrejemo večjo ponev. Pečemo več manjših palačink hkrati, da jih lažje obrnemo. Kvinojine palačinke lahko ponudimo s svežim sadjem, medom, kokosovimi lističi, oreščki ali javororjevim sirupom.  

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča