Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - okusne in zdrave kvinojine palačinke

Kvinoja velja za super hrano, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in drugih koristnih snovi. Uporabimo jo lahko kot prilogo, v solati, ali pa z njo nadomestimo klasične sestavine kot je moka. Poglejmo si, kako preprosta je priprava rahlih, okusnih in zdravih kvinojinih palačink.
Za pripravo kvionjinih palačink bomo potrebovali le slabe pol ure časa. Za peko priporočamo uporabo kokosovega masla. Namesto riževega mleka lahko uporabimo tudi mandljevo, ovseno ali kravje mleko.
Sestavine:
- 100 g kuhane kvinoje
- 40 g polnozrnate moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 50 ml riževega mleka
- ščepec soli
- 2 jajci
Preberite še: Vanilijeva torta s hruškami
Priprava: V večji skledi najprej združimo in temeljito zmešamo vse sestavine. Hitrejši bomo, če si pomagamo z električnim mešalnikom. Ko je masa gladka in brez grudic, dobro segrejemo večjo ponev. Pečemo več manjših palačink hkrati, da jih lažje obrnemo. Kvinojine palačinke lahko ponudimo s svežim sadjem, medom, kokosovimi lističi, oreščki ali javororjevim sirupom.