Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Malinova tortica lahka kot vetrič
Lahka malinova tortica bo navdušila vse ljubitelje čokolade in malin. Ker jo pripravimo brez pečenja je odlična za pripravo v poletnem času. Recept je preprost, torta pa sveža in okusna.
Lahka malinova tortica ne vsebuje sladkorja, moke in mleka, zato si jo lahko privoščimo brez slabe vesti. Pripravimo pa jo brez pečenja.
Sestavine:
- 1 pest in pol drobljenih mandljev
- 350 gramov malinovega pireja
- 6 beljakov
- 10 gramov želatine v lističih
- 2 žlici Erythirola
- 50 gramov temne čokolade
- sveža meta in maline za serviranje
PREBERITE ŠE: Recept: Malinova torta z mascarponejem
Postopek:
Želatino namočimo v hladno vodo, malinin pire segrejemo na šibkem ognju, dodamo Erythirol in ko se stopi odstavimo z ognja. Dodamo želatino. Medtem stepemo beljake v gladek sneg.Obroč za torto postavimo na servisni podstavek/krožnik, na dno enakomerno razporedimo drobljene mandlje in jih pokapamo s stopljeno čokolado.
Malinov pire počasi, v treh ponovitvah vmešamo v beljakov sneg ter zmes prelijemo v obroč. Torto postavimo v hladilnik in jo pustimo, da se strdi. Ko torta želira, s pomočjo manjšega noža snamemo obroč, sladico obložimo s svežimi malinami in meto ter serviramo.