Recept - Malinova tortica lahka kot vetrič

Anja Mrevlje 27.06.2017
Recept - Malinova tortica lahka kot vetrič

Lahka malinova tortica ne vsebuje sladkorja, moke in mleka, zato si jo lahko privoščimo brez slabe vesti. Pripravimo pa jo brez pečenja. 

Sestavine:

  • 1 pest in pol drobljenih mandljev
  • 350 gramov malinovega pireja
  • 6 beljakov
  • 10 gramov želatine v lističih
  • 2 žlici Erythirola
  • 50 gramov temne čokolade
  • sveža meta in maline za serviranje

PREBERITE ŠE: Recept: Malinova torta z mascarponejem

Postopek:

Želatino namočimo v hladno vodo, malinin pire segrejemo na šibkem ognju, dodamo Erythirol in ko se stopi odstavimo z ognja. Dodamo želatino. Medtem stepemo beljake v gladek sneg.Obroč za torto postavimo na servisni podstavek/krožnik, na dno enakomerno razporedimo drobljene mandlje in jih pokapamo s stopljeno čokolado. 

Malinov pire počasi, v treh ponovitvah vmešamo v beljakov sneg ter zmes prelijemo v obroč. Torto postavimo v hladilnik in jo pustimo, da se strdi. Ko torta želira, s pomočjo manjšega noža snamemo obroč, sladico obložimo s svežimi malinami in meto ter serviramo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča