Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Malinova torta z mascarponejem
Tisti najbolj sladkosnedi bomo navdušeni nad kremasto malinovo torto z mascarponejem, ki se kar topi v naših ustih. Recept je preprost, priprava pa enostavna.
Čeprav se mascarpone največkrat uporablja pri pripravi tiramisuja, je priljubljeni italijanski sir, ki ga delajo iz sveže polnomastne smetane, primeren tudi za pripravo sladic s sadjem.
Sestavine:
- 5 jajc
- 60 g eritritola
- 60 g kakava
- 500 g mascarponeja
- 500 g polstepene smetane
- sok in lupinica ene bio limone
- sveže maline
PREBERITE ŠE: Recept: Čokoladna mousse torta
Priprava: Za kakavov biskvit stepemo jajca in sladkor (eritritol) ter vmešamo kakav. Biskvit 10 minut pečemo na 170 stopinj Celzija. Za mascarponejevo kremo smetano stepemo, dodamo mascarpone ter sok in lupinico ene limone, premešamo in takoj porabimo. Torto dekoriramo z ostružki temne čokolade brez sladkorja.
Dober tek!