Recept: Malinova torta z mascarponejem

Anja Mrevlje 01.05.2017
Recept: Malinova torta z mascarponejem

Čeprav se mascarpone največkrat uporablja pri pripravi tiramisuja, je priljubljeni italijanski sir, ki ga delajo iz sveže polnomastne smetane, primeren tudi za pripravo sladic s sadjem. 

Sestavine: 

  • 5 jajc
  • 60 g eritritola
  • 60 g kakava
  • 500 g mascarponeja
  • 500 g polstepene smetane
  • sok in lupinica ene bio limone
  • sveže maline

PREBERITE ŠE:  Recept: Čokoladna mousse torta

Priprava: Za kakavov biskvit stepemo jajca in sladkor (eritritol) ter vmešamo kakav. Biskvit 10 minut pečemo na 170 stopinj Celzija. Za mascarponejevo kremo smetano stepemo, dodamo mascarpone ter sok in lupinico ene limone, premešamo in takoj porabimo. Torto dekoriramo z ostružki temne čokolade brez sladkorja.

Dober tek! 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča