Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Čokoladna mousse torta
Danes smo za nekaj sladkega. Čokoladna mousse torta bo prava izbira. Recept je preprost, čokoladna torta pa tako okusna, da je hitro zmanjka. Za pripravo bomo potrebovali približno 30 minut, najbolješega okusa pa bo, če jo pred postrežbo v hladilniku pustimo "počivati" vsaj štiri ure.
Recept: Čokolanda mousse torta
Za biskvitno osnovo potrebujemo:
- 25 gramov kakava v prahu
- 3 jedilne žlice vrele vode
- 100 gramov drobljenega sladkorja
- 100 gramov moke
- vrečka pecilnega praška
- 2 jajci
- 100 gramov masla
- 2 jedilni žlici brandyja
Za mousse potrebujemo:
- 300 gramov jedilne čokolade
- 450 mililitrov sladke smetane za stepanje
PREBERITE ŠE: Recept: jesenski kostanjev mousse
Najprej segrejemo (ventilacijsko) pečico na 180 stopinj Celzija. Nato v skodelici zmešamo kakav in vrelo vodo, da nastane gosta kakavova pasta. Primešamo še ostale sestavine za biskvit, dobro premešamo in prelijemo v namaščen pekač. Položimo v pečico in pečemo dobrih 20 minut. Na še vroč pečen biskvit s čopičem namažemo brandy, da se vpije, nato pa biskvit postavimo na stran, da se ohladi. Na vodni kopeli stopimo čokolado, da postane tekoča, medtem pa stepemo smetano. Ko se čokolada malce ohladi, jo previdno umešamo v stepeno smetano ter maso namažemo na ohlajen biskvit ter postavimo v hladilnik.