Recept: preprosta bučna pita

N. E. 17.10.2016
Foto: Depositphotos

Recept za bučno pito je preprost, za pripravo pa bomo potrebovali približno uro in pol. 

Za pripravo testa potrebujemo:

  • 300 gramov pirine moke
  • 200 gramov
  • 50 gramov kokosovega sladkorja
  • ščepec soli

Za pripravo polnila potrebujemo:

  • 450 gramov maslene buče
  • 70 gramov rjavega sladkorja
  • 1 skodelica mleka
  • 1 čajna žlica cimeta
  • ščepec mletega ingverja
  • ščepec mletih klinčkov
  • ščepec muškatnega oreščka

PREBERITE ŠE: Recept: Jesenska kremna bučna juha

Zgornje sestavine zmešamo v gladko testo, ga oblikujemo v kroglo ter postavimo v hladilnik za dobre pol ure. Olupimo, izkoščičimo in naribamo bučo ter vanjo vmešamo začimbe in mleko. Razvaljamo testo ter ga položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Testo nadevamo z začinjeno bučo ter postavimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 60 minut, pito ohladimo in postrežemo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča