Recept: Domači sladoled iz samo štirih sestavin

CITYLIFE 18.08.2017
Domači sladoled

Odlična ideja za vse, ki smo v sezoni pridno nabirali jagodičevje in ga zamrzovali za jutranje smoothieje. Z lahkoto pa lahko jagode, maline in borovnice zamenjamo tudi z mangom, nektarinami ali breskvami. Vse, kar moramo pri tem receptu narediti je, da sadje, ki ga bomo uporabili, predhodno zamrznemo. Na ta način bo imel končni sladoled pravo teksturo. Preprosta poletna sladica potrebuje le 5 minut dela in čas, ki ga mora odležati v zamrzovalniku. 

PREBERITE ŠE: Kam na najboljšo domačo kepico sladoleda ...


Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 narezane, zmrznjene banane, ki služijo kot osnova za kremasto konsistenco
  • Skodelico zamrznjenega jagodičevja (jagode, borovnice, maline) ali kakšnega drugega sadja, ki smo ga predhodno narezali in zamrznili (mango, olupljene zrele breskve ali nektarine)
  • 4 žlice polnomastne smetane
  • Žličko nastrgane vanilije ali vanilijeve arome
  • Kokosova moka

Priprava: Sestavine združimo v električnem mešalniku in mešamo dokler sladoled ne doseže gladke konsistence. Mešanico nato prestavimo v plastično posodo in za 3 ure pustimo v zamrzovalniku. Po treh urah si lahko domači sladoled privoščimo kot samostojno jed, odlično pa se bo podal tudi kot osvežilen dodatek pitam ali kot kremasta osnova za pripravo sadnega frappéja. Postrežemo skupaj s posipano kokosovo moko.

Foto: Depositphotos

Izbor urednika