Recept - Domača "Nutella"

Klavdija Rupar 20.03.2019
Foto: Depositphotos

Poznate človeka, ki ne mara Nutelle? Večina ljudi obožuje kremast, sladek, čokoladni namaz, ki si ga lahko za zajtrk ali večerjo namažemo na kruh, ali pa ga jemo kar z žlico. Zagotovo gre za eno najbolj popularnih jedi, ki jo obožujejo ljudje vseh starosti. In če vam povemo, da jo sedaj lahko pripravimo tudi sami doma? Tokrat smo pripravili recept za čudovito domačo Nutello. 

Domača Nutella - sestavine:

  • 1 skodelica lešnikov
  • 340 gramov narezane mlečne čokolade
  • 2 jedilni žlici repičnega olja
  • 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
  • 1 jedilna žlica nesladkanega kakava v prahu
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrata
  • 3/4 čajne žličke soli

Foto: Depositphotos

Domača Nutella - priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Lešnike porazporedimo po roževinastem papirju za peko in jih pražimo približno 10 minut oziroma toliko, da postanejo kanček rjavi. Ovijemo jih v kuhinjsko krpo in jih dobro podrgnemo, da odstranimo kožo ter počakamo, da se ohladijo. Čokolado damo v posodo in jo v mikrovalovki grejemo 30 sekund po vsakih 30 sekundah dobro premešamo in to delamo toliko časa, da postane popolnoma stopljena.

V multipraktiku zmeljemo lešnike, da nastane pasta. Dodamo olje, sladkor, kakav v prahu, vanilijev ekstrat in sol ter mešamo toliko časa, da nastane gladka mešanica. Dodamo stopljeno čokolado in ponovno mešamo do gladke mešanice. Ko končamo, precedimo, da odstranimo večje koščke lešnikov. Počakamo, da se namaz ohladi in ga shranimo v steklen kozarec, ki ga hranimo na sobni temperaturi.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča