Recept - bučkin kruh
Recept za bučkin kruh, ki ga lahko postrežemo tako bolj k slanim kot sladkim jedem.
Letošnje poletje smo imeli kar nekaj sreče s pridelovanjem zelenjave. In če ob vseh receptih in idejah nikakor ne vemo, kaj narediti z vso zelenjavo, ki smo jo pridelali, je najbolj pametno, da preizkusimo kakšen nov recept. Tokrat smo pripravili recept za bučkin kruh.
Sestavine:
- 1 ½ skodelice večnamenske moke
- ¾ skodelice sladkorja
- 2 ¼ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke mletega cimeta
- ½ skodelica narezanih orehov
- 2 veliki jajci
- 1/3 skodelice olja
- 1 ½ skodelice naribane bučke
- ½ čajne žličke naribane pomarančne lupinice
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in z oljem premažemo podlogovato ponev. V večji posodi skupaj zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in orehe.
V srednje veliki posodi zmešamo jajca, olje, bučko in pomarančno lupinico. Bučkino mešanico vmešamo v mešanico moke. Celoten miks nato prelijemo v ponev in pečemo eno uro in 10 minut. Vzamemo ven, kruh položimo na rešetke in pustimo, da se ohladi.