Pivnice: Kam pri nas na najboljše pivo?

N. E. 25.09.2019
Foto: Unsplash

Če se ga imate možnost udeležiti, boste lahko letos do 6. oktobra doživeli res posebno pivsko izkušnjo, če pa vam čas trenutno ne dopušča dopusta izven naših meja, si lahko kozarec ali dva privoščite tudi pri nas.

V Sloveniji je na srečo mogoče najti odlične pivovarne, tako veliko kot tiste butične, ki varijo povsem posebne vrste piva. Prav tako pa se lahko pohvalimo z lepim številom pivnic, v katerih so na voljo različne znamke z zanimivimi zgodbami in okusi. Predlagamo, da tega oktobra obiščete vsaj eno izmed spodnjih in preizkusite katero izmed posebnih piv.

Pivnica Lajbah

Ljubitelji piva lahko tu izbirajo med kar 16 vrstami točenega in 130 ustekleničenega domačega in tujega piva. Izbira je zelo pestra, zato priporočamo, da malce eksperimentirate z okusi.

Lokacija: Grudnovo nabrežje 15, Ljubljana
lajbah.si

Pivnica Lajbah. Foto: lajbah.si

Pivnica Union

Verjetno najbolj znana in največja pivnica pri nas je nadvse priljubljen prostor za druženje, klepet in seveda kozarec piva. Najdete jo ob pivovarni Union, ob pijači pa se lahko tudi odlično najeste.

Lokacija: Celovška 22, Ljubljana
union-pivnica.si

Pivnica Union. Foto: FB/pivnica Uion

Plac

Plac ob Gospodarskem razstavišču se lahko pohvali s pestro ponudbo domačih in tujih piv, najbolj poseben pa je zaradi prvega samopostrežnega točilnega pulta na Balkanu. Vsekakor vredno obiska!

Lokacija: Dunajska cesta 20, Ljubljana
facebook.com

Plac. Foto: FB/Plac

Kranjska pivovarna in pivnica

Če se zapeljete v Kranj, boste navdušeni nad Kranjsko pivovarno in pivnico, kjer lahko poleg ponudbe odličnih in raznovrstnih piv izbirate tudi med pripomočki in surovinami za varjenje lastnega domačega piva. V pivnici nam poleg piva postrežejo tudi s posebnostmi kot sta kuhano pivo in koktajli, katerih osnova je pivo.

Lokacija: Jelenčeva ulica 1, Kranj
vsb.si

Kranjska pivovarna in pivnica. Foto: vsb.si

Paviljon pivnica

Paviljon pivnico najdete pod vhodom Gospodarskega razstavišča. Njen videz spominja na vinsko klet, v ponudbi pa boste našli lepo število raznolikih piv, točenih na belgijski način.

Lokacija: Dunajska cesta 18, Ljubljana
kaval-group.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča