Ljubljanski grad z novo Grajsko vinoteko Strelec

CITYLIFE 05.09.2019
Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim)

Grajska vinoteka Strelec se razprostira pod Stanovsko dvorano in Palacijem. V njej je prodajalna vin z več kot dvesto slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije, nekatera izmed njih bo mogoče tudi degustirati. Pod njo sta restavracija, kjer se slovenska vina prepletajo s slovensko kulinariko, pod katero se podpisuje kulinarični šef Igor Jagodic, ter vinska klet za zaključene družbe. Najlepši pogled na prestolnico pa se odpira na terasi vinoteke, na Bastiji.

Ljubljanski grad z Grajsko vinoteko Strelec tako zaokrožuje vinsko zgodbo o potomki najstarejše trte na svetu in Grajskem vinogradu, Ljubljana pa si utrjuje naziv mesta trte in vina.

Fotografije: Miha Mally in Janko Zrim

Fotogalerija

Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim) Grajska vinoteka Strelec (foto: Miha Mally in Janko Zrim)

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika