Ljubljanski bistro Kucha odprl delikateso

Klavdija Rupar 13.05.2019
kucha deliaktesa

Kucha je prva restavracija na svetu s človeško hrano, ki jo najdemo na Mašera - Spasićevi ulici 8 v Ljubljani. Z uporabo skrbno izbranih lokalno pridelanih in sezonskih surovin ustvarjajo jedi inspirirane s subjektivnimi predstavami o tem, kako se bodo ljudje prehranjevali v letu 2050 zdržene s tradicionalnimi tehnikami priprave, ki so v uporabi že več tisoč let. 

Kucha pa je konec aprila odprla svojo prvo delikateso, v kateri so na voljo samo izdelki narejeni iz rastlin lokalne zemlje. Strategija te poteze je dvigniti standard izdelovanja rastlinskih izdelkov na višjo raven z največjim poudarkom na rastlinskih sirih in promociji samohranilnosti regije, zato je 95% surovin iz neposredne bližine Kuche.

kucha deliaktesa

Nabor delikates Republike Kucha bazira na rastlinskih surovinah, kot so lokalna luščena ajda, čičerika in konopljino seme. Izdelkom ne dodajajo sestavin, ko so modificirani škrobi, palmovo ali kokosovo olje. Svojim izdelkom skozi postopke fermentacije dodajo bogate arome, ki jim povečajo vrednost ter jim dodajo blagodejne učinke za naše telo. Živa fermenitrana živila, ki jih najdemo v njihovi ponudbi so kimchi, jogurti, čičerikin blok v slanici, kombucha.

Fotogalerija

Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha Foto: Kucha

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča