Kulinarični časovni stroj

Helena Peterlin 29.06.2022
casovni-stroj0198

Namesto klasičnega vodenega ogleda in kosila v kateri izmed restavracij lahko grad spoznamo skozi posebno doživetje. Tokrat preteklosti ne bomo le raziskovali, temveč jo tudi okušali. Vstopimo v Kulinarični časovni stroj in z grajskim vodnikom ter nastopi kostumiranih likov odpotujmo skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta. 


Ker pa se bo tokrat zgodovina tudi okušala, bodo na vsaki časovni postaji sledila pokušanja reprezentativnih jedi iz posameznih obdobij v sodobni preobleki grajskih kuharskih chefov ter izbrana vinska spremljava


Obeta se nam torej pravi šesthodni kulinarični sprehod. Na vsaki izmed kulinaričnih časovnih postaj nas bo pričakala zgodovinska osebnost, ki nam bo hrano postregla na način, kot se za določeno obdobje spodobi, hkrati pa nam bo pobližje predstavila svoj vsakdan, navade in običaje.


Vstopimo v Kulinarični časovni stroj in okusimo grajsko zgodovino!

Kulinarični časovni stroj prirejajo med julijem in septembrom vsak drugi ponedeljek v mesecu (11. julija8. avgusta in 12. septembra 2022), za zaključene skupine pa skozi vse leto po predhodnem dogovoru. Vstopnica vključuje vodeni ogled z igranimi prizori animatorjev, šesthodni kulinarični sprehod z vinsko spremljavo, grajsko vstopnico in tirno vzpenjačo.


Več na ljubljanskigrad.si/sl/izberi-dozivetje/kulinaricni-casovni-stroj!

Fotografije: Blaž Žnidarič in Miha Mally

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča