Kaj o nas pove naša najljubša čokolada?

Teja Korošec
Foto: Unsplash

Murray Langham ni le vrhunski mojster čokoladnih priboljškov, temveč je nekdaj delal kot psihoterapevt. Svoj poklic je združil s strastjo do čokolade in začel raziskovati povezave med tipi osebnosti in izbiro različnih okusov čokolade. Poglejmo si do kakšnih ugotovitev je prišel in, če držijo. 

Mlečna čokolada - romantiki, ki pogosto obujajo spomine na preteklost in so nostalgični

Temna čokolada - pragmatični reševalci probemov, ki radi kujejo načrte za prihodnost in se jih veselijo 

Bela čokolada - osebe z močnim občutkom za pravičnost, ki verjamejo, da je njihova vloga v svetu pomembna

Čokolada z lešniki - zapečkarji, ki se najraje sproščajo doma v družbi najbližjih

Preberite še: Recept - božanski čokoladni šarkelj

Čokolada s kokosom - umetniške duše s smislom za glasbo in kuhanje; kreativni, a tudi nemirni 

Čokolada z oskuom jagode - sočutni ljudje, ki vselej pomagajo osebam okoli sebe, vendar se tudi bojijo kaj si drugi mislijo o njih

Čokolada s karamelo - naravno očarljivi ljubitelji čokolade, ki vedno opravijo zadane naloge, obenem pa jih iz tira vržejo že malenkosti

Foto: Unsplash.com

Čokolada z mandlji - pametni in ambiciozni karieristi, ki s trdim delom dosegajo življenjske cilje

Čokolada z meto - njihov moto se glasi "Življenje je polno priložnosti!", vedno iščejo nekaj več in so težko zadovoljni 

Čokolada s češnjami - energetične in nepotrpežljive osebe, ki so navdušene nad življenjem, a ne marajo rutine

Čokolada s pomarančo - globoki miselci, ki težko opravljajo več stvari hkrati, saj se radi popolnoma osredotočijo na eno nalogo 

Z osebnostjo ljubiteljev čokolade pa je povezana tudi oblika pralinej. Ekstrovertirani naj bi tako raje izbrali čokoladice z okroglo obliko, medtem ko imajo bolj sramežljivi introvertirani raje kvadratne ali trikotne čokoladne izdelke. 

Če nas Langhamova dognanja niso prepričala, lahko njegove rezultate preverimo s preprostim preizkusom - škatlo različnih čokoladnih bombonov ponudimo našim najbližnjim in opazujemo njihovo izbiro.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča