Hrana, ki nam izboljša razpoloženje

Klavdija Rupar 25.02.2019
Zdrava hrana

Čeprav se veliko ljudi tega ne zaveda, je hrana nekaj kar lahko močno vpliva na naše zdravje in razpoloženje. Zato predstavljamo nekaj jedi, ki nam bodo izboljšale razpoloženje.

Losos

Če redno jemo losol ali tudi druge ribe, nam to lahko pomaga pri zdravljenju tesnobe. Strokovnjaki pravijo, da imajo omega-3 kisline, ki jih najdemo v ribah, velik vpliv na izboljšanje počutja. Povezane so tudi z dopaminom in serotoninom, ki sta glavna hormona za naše počutje.

Foto: Unsplash

Zeleni čaj

Ko imamo slab dan, je zeleni čaj glavna rešitev za pomiritev živcev in izboljašanje slabega razpoloženja. V japonski študiji pa so odkrili, da ima zeleni čaj tudi druge ugodnosti: če spijemo dve skodelici na dan, nam lahko pomaga pri zmanjševanju simptomov depresije.

Foto: Unsplash

Borovnice

Borovnice imajo med sadjem in tudi zelenjavo največ antioksidantov, kar pomeni da pomagajo pri delovanju možganov. Pomagajo pa tudi uravnavati počutje, izboljšujejo spomin in možgane varujejo pred prehitrim staranjem.

Foto: Unsplash

Jogurt in drugi probiotiki

V zadnjih časih se vedno več govori o probiotikih in njihovih pozitivnih učinkih. Predvsem naj bi pomagali vzdrževati dobre bakterije v našem telesu. Zadnje študije pa kažejo, da so našli povezavo med dobrimi baterijami in boljšim počutjem, manjšim stresom in tesnobo.

Foto: Unsplash

Ostrige

Ostrige so poznane po tem, da so afrodiziak, a obenem naj bi tudi izboljševale naše počutje. Imajo veliko cinka, ki pomaga pri zmanjševanju tesnobe. Obenem pomaga tudi pri kakovosti spanja, ko se jih enkrat navadimo pa so izredno zabavne za jesti.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča