Top 14 za urbani piknik

Gabrijela Vrbnjak 01.06.2019
Lead. Foto: Ikea

Piknik košara

Obvezen pripomoček na pikniku je piknik košara, v katero pospravimo jedilni pribor, serviete, krožnike, kozarce, začimbe, zobotrebce, slamice, vrečke za smeti in nepokvarljivo hrano. Poleg te košare vzemimo s seboj še eno košaro ali torbo, najbolje hladilno, v katero na vrh položimo hrano in pijačo, na dno pa led.

Dekoracija 

Piknik prostor lahko po želji tudi lično okrasimo z različnimi trakovi z zastavicami in ostalimi dekorativnimi pripomočki za zabavo ter s tem ustvarimo še bolj domačno, sproščeno vzdušje.

Foto: Ikea

Popestritev pijače

Dekoriramo pa lahko tudi napitke in hrano. Dodajmo zobotrebce z duhovitimi oblikami za popestritev koktajlov, limonad in kanapejčkov. Pijačo postrezimo v retro steklenih vrčih, namesto plastičnih slamic pa uporabimo slamice iz pšeničnih stebelc ali bambusa za večkratno uporabo.

Set papirnatih krožnikov in kozarcev

Poskrbimo za okolje ter izberimo krožnike in kozarce iz papirja, bambusa in melamina. Lahko pa od doma prinesemo kar svoje in jih kasneje operemo. Ne pozabimo pa niti na papirnate brisačke.

Prenosni žar

Ni piknika brez odlične hrane. Ne glede na to, ali imamo raje popečeno zelenjavo in sirčke za žar ali mastne in zapečene čevapčiče, je v vsakem primeru pomembno, da imamo dober žar in seveda primeren ogenj.

žar

Piknik odeja

Za udobno sedenje v parku na travi ali plaži v seznam za reči, ki jih moramo vzeti na piknik, zapišimo tudi piknik odejo. Še posebej praktične so takšne z ročaji, ki se z lahkoto zložijo.

Počivalnik 

Če si na pikniku po okusnem obroku zaželimo počivati kot dame in gospodje, poleg odeje vzemimo še počivalnik ali ležalnik, ki bo piknik dvignil na višjo raven sproščanja.

Začimbe in omake

Brez hrane ne gre, a še najbolj odločilne za dober okus so, poleg žara, seveda, začimbe in omake. Lahko kupimo že pripravljene, posebej prilagojene za peko na žaru ali eksperimentiramo, malce mešamo in sestavimo edinstvene po našem okusu.

Okusna hrana in pijača

Najokusnejšo hrano za piknik lahko dobimo pri domačem mesarju ali priljubljenem trgovcu, za okusno zelenjavo pa je še najbolje, če lahko svežo utrgamo iz domačega vrta, od prijateljev ali prijazne sosede ali pa ponjo skočimo na tržnico. Za piknik so poleg mesa in zelenjave ponavadi dobra izbira različni prigrizki, omake in priloge. Poskrbimo tudi, da bo pijača dobro ohlajena. Tudi tu lahko po želji eksperimentiramo z različnimi okusi in sestavinami.

Primeren piknik prostor

Preden organiziramo piknik, je dobro, da preverimo prostor in njegove kapacitete. Pozanimamo se, ali je v bližini stranišče, ali si lahko potrebščine za piknik izposodimo, ali je kakšna senca v primeru močnega sonca ali streha v primeru dežja, ali so stoli in mize že na licu mesta … Številne piknik prostore po Sloveniji in vse podrobnejše informacije lahko glede na lokacijo najdemo na pikniki.si/piknik-prostori.

Ohlajeno

Moderna hladilna torba House Doctor, ki poskrbi, da so naše dobrote primerno ohlajene.

Za shranjevanje

Posoda za shranjevanje Madam Stoltz je narejena iz bambusa in je primerna za shranjevanje vseh sestavin. 

Posedanje na travi

Prenosna mehka podloga s podpisom oblikovalke Orle Kiely je kot nalašč za posedanje. 

Prenosni jedilni pribor

Jedilni pribor Pretty Useful Tools je narejen iz nerjavečega jekla z mehkimi prijemalnimi ročaji in vključuje nož, vilice, žlico, odpirač za steklenice in spiralo. Idealno za piknike.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča