VIDEO: Svetovna premiera Mercedes-Benz razred A

Matej Jurgele 02.02.2018
Mercedes-Benz Razred A

Umetna inteligenca, ki sliši na ime MBUX

Nemški proizvajalec je že večkrat v zadnjem času podal nekaj fotografij o samem modelu, vendar so zunanjost brez kamuflažne prevleke skrivali do zadnjega. So pa zato toliko več informacij podali o sami notranjosti vozila. Razlog temu je predvsem v tem, da je to prvi model z novo MBUX armaturno ploščo. MBUX je oznaka za nov učljiv infotainment sistem, ki naj bi ponujal novo izkušnjo za uporabnika, saj deluje na principu umetne inteligence.

Osnovno predstavlja visokoresolucijski zaslon občutljiv na dotik, s čimer zamenjuje običajne merilnike in se razteguje do sredine armaturne plošče. Oba zaslona sta lahko personalizirana, sistem pa deluje preko inteligentnega upravljanja z glasom, ki se ga aktivira z besedo »Hey Mercedes.« Ta novi oblikovalski podpis se bo intenzivno uporabljal tudi pri ostalih modelih v prihodnosti.

Preverjen zunanji izgled

Novi model razreda A se lahko pohvali z LED prednjimi žarometi in redizajniranimi zračnimi režami, na sprednjem delu pa se bohoti tudi velik mercedesov znak, kar spominja na oblikovalske poteze modela CLS, ki je bil predstavljen ob koncu leta 2017. Vsekakor novi model razreda A izžareva več dinamičnosti, kot predhodni modeli, prav tako pa tudi prostornejši in agresivnejši po izgledu. Motorna paleta bo obsegala tako bencinski 1.4-litrski motor 1.4-litre s 160 KM in 250 Nm navora, kot tudi 1.5-litrski dizelski motor.

Fotogalerija

Mercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred AMercedes-Benz Razred A

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča