Gledališke predstave za otroke v Ljubljani in okolici

Klavdija Rupar 12.11.2019
Foto: FB/KUKUC gledališče - Najlepše predstave s poslanstvom

Ko so temperature vedno nižje, dnevi pa vedno krajši, se otroci zadržujejo predvsem notri, zato nam občasno zmanjka idej, kaj vse bi lahko počeli. Zakaj jih ne bi odpeljali v gledališče? Različna po gledališča po Sloveniji namreč vsak vikend ponujajo zanimive otroške predstave. Za pomoč smo vam pripravili kratek vodič.

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad letos vabi na praznično predstavo Vitez, zmaj in praznični direndaj. V predstavi bosta plemeniti vitez Jurij in modri zmajček Franci morala razrešiti uganko, kam je izginilo vse praznično vzdušje. Predstave bodo na sporedu ob sobotah (8., 15. in 22. december) in nedeljah (9., 16. in 23. december),  ob 15. uri. Predstava je primerna za otroke od tretjega leta dalje.


Prešernovo gledališče Kranj

V Prešernovem gledališču Kranj vsako soboto prirejajo matineje za najmlajše. Predstave so na sporedu vsako soboto ob 10. uri med oktobrom 2019 in marcem 2020. Do konca novembra si lahko ogledamo še: 16.11. Kam Barčica, Kam deščica, 23.11 Lunožer in 30.11. To ni pika. Vstopnina je 4 evre, cena abonmajske vstopnice, ki vsebuje 24 predstav pa 72 evrov.

Lutkovno gledališče Ljubljana

Lutkovno gledališče Ljubljana je osrednje slovensko lutkovno gledališče, ki uprizarja lutkovne in dramske predstave za otroke, mlade in tudi odrasle. Njihov program je resnično obsežen. Največ predstav je na sporedu v soboto, trenutno pa si lahko ogledamo predstave Tjulenj, Skozi tisočere zgodbe, Bobek in barčica, Peter Pan in nekatere druge.

Foto: LGL

Mini teater

V sklopu Mini teatra najdemo lutkovno gledališče in predstave za otroke, v tej sezoni pa si lahko ogledamo Sneguljčico, Obisk za medveda, Deklico z vžigalicami, Kakec-Kakčeve dogodivščine in v decembru Žabjega kralja, kjer bo ob koncu predstave otroke obiskal tudi Dedek Mraz. Cena vstopnic je 6 do 8 evrov.

Predstava Kakec - Kakčeve dogodivščine. Foto: Mini Teater

Hermanovo otroško gledališče

V letošnji sezoni si bomo v Hermanovem otroškem gledališču lahko ogledali še 5 predstav. Na vseh bodo prisotne lutke, igra in glasba, pozdravil pa nas bo tudi Herman Lisjak, v prazničnem decembru pa obiskal Božiček. Vse prireditve so na ogled ob sobotah ob 10. uri, namenjene pa so otrokom od dveh oz. treh let starosti naprej in trajajo med 30 in 45 minut. Cena abonmaja je 24 evrov za sedem prireditev, posamezna vstopnica pa 4 evre. Predstave so na sporedu: 23.11., 21.12., 18.1., 15.2., 21.3. in 17.4.

Več na: muzej-nz-ce.si

Naslovna fotografija: Foto: FB/KUKUC gledališče - Najlepše predstave s poslanstvom

Izbor urednika