Kaneloni s špinačo in mletim mesom

CITYLIFE 07.01.2020
kaneloni

Sestavine za testo:
- 2 jajci
- 15 dag moke
- 1/4 l mleka
- sol, olje 

Nadev:
- 3 dag olja
- 3 dag čebule
- 10 dag pečenega ali kuhanega mesa
- 10 dag špinače
- 3 stroki česna
- zelen peteršilj
- 1 jajce
- sol, poper

Paniranje:
- 1 jajce
- 8 dag moke
- 10 dag drobtin
- olje za cvrenje

Iz jajc, moke, mleka in soli naredimo testo za palačinke in jih spečemo. 

Nadev: na olju prepražimo čebulo, dodamo zmleto mesto, dušeno špinačo, sesekljan česen in peteršilj. Ko se zmes malo ohladi, dodamo jajce, solimo in popramo. Namažemo palačinke in jih zvijemo. Zrežemo jih na 3 cm široke kose, jih po dunajsko spaniramo in ocvremo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča