Fitnes trendi za leto 2019

Klavdija Rupar 15.01.2019
Foto: Unsplash

Vsako leto se pojavijo novi fitnes trendi, ki jim v začetku leta navdušenci in vsi tisti, ki se odločijo za spremembo, sledijo. Novosti v fitnes svetu, ki so se pojavile letos nam bodo zagotovo dale motivacijo, da postanemo bolj aktivni, srečni in izpopolnjeni.

Fitnes je novi wellnes

Videti je, da se dostop do fitnesa z novim letom spreminja, spreminjajo pa se tudi trendi. Fitnes je sicer namenjen predvsem fizičnemu počutju in videzu, a vedno bolj pomembno postaja tudi mentalno počutje. Hitro in stresno življenje, ki ga vsakodnevno živimo, veliko ljudem povzroča mentalne težave na precej globokem nivoju. Zato je eden od fitnes trendov prakticiranje čuječnosti in ritualov, s katerimi bomo skrbeli za umirjenost. Raztezovanje bo zagotovo pripomoglo k boljšemu zdravju in fleksibilnosti. Joga in podobne fizične aktivnosti pa bodo tudi stimulirate naš duh in telo, obenem pa so tudi dobri načini vadbe.

Foto: Unsplash

Aktivni tudi na potovanjih

Poleg tega, da na potovanjih spoznavamo nova mesta, preizkušamo hrano in počivamo, je pametno, da tudi na dopustu ne pozabimo na telovadbo. Predvsem če radi telovadimo doma, je to lahko izvedljivo, saj si lahko na spletu ogledamo vadbe, ki jih lahko naredimo tudi v svoji hotelski sobi ali apartmaju. Lahko delamo jogo ali meditiramo. Seveda pa bodo dobri tudi daljši sprehodi, pri katerih bomo uživali v svežem zraku in tako pripomogli k fizičnemu in mentalnemu zdravju.

Foto: Unsplash

Manj je več

Najbolje je, da celotno fitnes in wellnes rutino naredimo čim bolj preprosto. Ne glede na to, ali telovadimo v telovadnici, ali doma, naj to ne bo prevelika investicija. Večino stvari, ki jih potrebujemo imamo najverjetneje že doma. Če želimo prihraniti denar, je vadba doma najboljša rešitev. Manj je več tudi, ko govorimo o spremembah, saj prevelik napor in nerealistična pričakovanja niso najboljša za nas. Raje pripravimo preprosto kosilo, ki nam ne bo vzelo več kot 30 minut na dan in se počasi spravimo k vadbi. Ne pozabimo pa tudi na meditacijo, ki nas bo tudi notranje pomirila.

Foto: Unsplash

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča