Najnovejši trendi za zdravje in dobro počutje

Klavdija Rupar 15.11.2018
Foto: Unsplash

Ko pride do telovadbe, prehrane in dobrega počutja, je težko izbrati, kateri trendi so tisti, ki jim je pametno slediti in za katere je bolje, da jih pustimo pri miru.

Da ne bomo zmedeni, kateri so primerni, je spodaj nekaj trendov, ki bi jim bilo pametno slediti v letu 2019.

Nagonsko hranjenje

Namesto, da kot nori štejemo kalorije ali se vsakodnevno odpovedujemo hrani, je bolj pametno, da jemo takrat, ko smo lačni. Potrebno je, da se zavedamo in spoštujemo, kaj naše telo potrebuje za dobro počutje. Če dobro poslušamo svoje telo, bomo točno vedeli, kdaj smo lačni, kdaj smo siti in kdaj zadovoljni.

Foto: Unsplash

Testiranje preobčutljivosti na določeno prehrano

Gre za trend, ki je sicer že nekaj časa na vidiku, vendar bo postal še bolj popularen. Ljudje večkrat občutljivost na določeno hrano zamenjajo z alergijami, zato ne jedo nekatere hrane, ki bi jo lahko, vendar v manjših količinah. Z novo tehnologijo lahko doma naredimo test in ugotovimo, na katero hrano smo občutljivi.

Tehnološko beleženje plodnosti

Ženske so že dolgo nazaj vzele svojo plodnost in možnosti zanositve v svoje roke, vedno bolj pa bo popularen trend tehnološkega beleženja plodnosti. Gre za merilce, ki merijo naše vzorce spanja, nivoje stresa, temperaturo kože in pritisk.

Aktivna nosečnost

Vedno več žensk telovadi med nosečnostjo. S tem si lahko zagotovimo hitrejše okrevanje po porodu in tudi lažji porod. Pametno je edino, da poiščemo vadbe, ki so varne.

Foto: Unsplash

Dostava hrane

Dostava hrane na dom je zagotovo trend, ki bo v prihodnosti vedno bolj v porastu. S tem dobimo možnost, da doma skuhamo odlične jedi in pazimo na vse alergene in preobčutljiva živila. Pa še precej lažje je, saj nam ni treba več ur preživeti v trgovini, medtem ko iščemo živila.

Čuječnost

Sicer ne gre za novodobni koncept, a pametno bi bilo, da bi bili ljudje v vsakodnevnih življenjih bolj čuječni. Ljudje se vedno bolj osredotočamo na naše duševno zdravje, zato vaje za misli lahko pomagajo do boljšega počutja. Začnemo lahko že z majhnimi koraki, kot je neuporaba telefona med kosilom, ali nekaj minut meditacije vsak dan.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča