Zimske aktivnosti, v katerih bo užival tudi naš kosmatinec

Klavdija Rupar 28.12.2021
Pes. Foto: Unsplah

Pozimi, ko veliko časa preživimo notri, so naši pasji prijatelji hitro sitni in vsega siti. Kljub temu, da je zunaj mraz ali zima, jih je potrebno peljati ven in poskrbeti, da se zdivjajo in nadihajo svežega zraka. A hitro nam lahko zmanjka idej, kaj vse početi. Nekaj nasvetov, katere zimske aktivnosti so primerne za naše pse, pa v nadaljevanju.

Druženje z drugimi psi

Zimske aktivnosti v parku so odličen način za seznanitev vašega ljubljenčka z drugimi živalmi. Igranje v parku je poleg učenja novih znanj tudi način, da se družimo z lastniki ostalih psov in tako dobimo koristne informacije. Tako kot je za nas druženje izredno pomembno, je pomembno tudi za njih. Pokličimo prijatelja, ki ima psa in se dogovorimo za "zmenek na prostem".

Foto: Unsplash

Tečaj dresure ali agility

Začetek leta je kot nalašč za nove izzive in nove stvari. Zato poiščimo nekaj, v čemer bo naš psiček užival, obenem pa bo pripomoglo k obogatitvi njegove rutine. Lahko se odločimo za dresuro, ki je še posebej zaželena v prvih mesecih življenja, vendar pa tudi v kasnejši starosti ni slaba stvar. Agility pa je dejavnost, pri kateri bo pes telesno aktiven, saj zahteva vodenje skozi niz ovir, ki jih mora premagati.

Foto: Depositphotos

Igranje na snegu

Zadnja točka je sicer bolj upanje kot trenutno realno stanje. A če se bo le pokazalo kaj zime, je sneg kot nalašč za kosmate nagajivce. Živali imajo sneg rade, zato niti ne bomo potrebovali dodatnih rekvizitov, ki bi jih motivirali za tek. Z njim se lahko igrate skrivalnice, ali kaj podobnega, pes pa bo domov prišel utrujen, kar bo poskrbelo za bolj kakovosten spanec. 

Pes. Foto: Unsplah

Izbor urednika