Najboljše evropske destinacije za potovanje s hišnimi ljubljenčki

CITYLIFE 08.08.2023
Foto: Pexels

Vsakemu lastniku je ob odhodu na potovanje težko pustiti hišnega ljubljenčka doma. Nekateri se v takem primeru potovanju tudi odrečejo. Zakaj ne bi tega spremenili in nova čudesa sveta odkrivali z našimi zvestimi prijatelji? Navedene so destinacije, ki so primerne potovanju z živalmi.

Valonija, Belgija

Belgijska regija z več kot tisoč nastanitvami, ki so primerna tudi za hišne ljubljenčke. Valonija je pokrajina z močno zgodovinsko arhitekturo in veliko sprehajalnimi potmi. Razgibana pokrajina omogoča tudi razne športne aktivnosti; od kolesarjenja, raziksovanja parkov, do vožnje s kajaki in pozimi tudi smučanja.

Lizbona, Portugalska

Priljubljena destincija vseh generacij. Z več kot 400 nastanitvami primernimi za živali je Lizbona vsekakor priljubljena tudi med lastniki mačk in psov. Med sprehodi po mestu bo naš kosmatinec sklepal nova prijateljstva, mi pa lahko pokramljamo z lastniki. Tudi prevoz po Lizboni je enostaven; tako v javnih kot osebnih prevozih so hišni ljubljenčki dobrodošli.

London, Velika Britanija

London je pogosta turistična destinacija, saj poleg značilnosti velemesta ponuja veliko zelenih površin. Posledično je priljubljena destinacija mnogih imetnikov psov, ki se radi sprehajajo po urejenih parkih in hkrati začutijo utrip velikega mesta.

Benetke, Italija

Obiščimo romantično mesto in se v tradicionalni gondoli zapeljimo z našim kosmatincem. Mesto vabi z več kot 500 hišnim ljubljenčkom prijaznimi nastanitvami.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča