5 NASVETOV ZA ZDRAVO PASJE ŽIVLJENJE

Helena Peterlin 02.09.2021
david-moynihan-btqm4cpnne-unsplash

ZDRAVA IN NARAVNA PREHRANA
Hrana je za psa osnova in tisti trdni temelj, ki omogoča njegov obstoj in skrbi za vsakodnevno energijo. Če kuža nima kakovostne hrane se običajno tudi slabše počuti, ima številne prebavne težave in morda celo alergije in zato njegovo življenje ne mora biti tako popolno kot bi lahko bilo.

Hrana za pse mora biti kakovostna, naravna in lahko prebavljiva. Iz takšne hrane kuža dobi vsa hranila, od beljakovin, zdravih maščob, vitaminov in mineralov, ki ga napolnijo z življenjsko energijo. Točno takšna je Naturavetal hladno stiskana hrana, ki je lahko prebavljiva, saj se v želodcu psa ne napihne, je popolnoma narava saj vsebuje izključno naravne vitamine in minerale in je izjemno kakovostna, saj vsebuje visok delež kakovostnega mesa brez stranskih živalskih proizvodov.

Naturavetal hrana je popolnoma brez vseh sintetičnih dodatkov, prav tako ne vsebuje pšenice, soje, graha, jajc, mleka in mlečnih izdelkov kar pomeni, da je to odlična izbira tudi za občutljive in alergične pse.

VSAKODNEVNO GIBANJE IN IGRA
Vsak pes potrebuje gibanje na svežem zraku in v naravi. Večji in delovni psi vsekakor potrebujejo več fizične dejavnosti kot manjši psi, za katere je običajno več krajših sprehodov na dan popolnoma dovolj. Vsekakor je potrebno število sprehodov in intenziteto sprehoda prilagoditi vsakemu posameznemu kužku. Sprehod lahko hitro popestrite z igro z žogico, frizbijem ali kakšno borbeno igro vlečenja. Z igro se še bolj povežete s svojim kosmatincem in tako zares kvalitetno preživite dan.
KVALITETEN ČAS Z LASTNIKOM IN MENTALNA ZAPOSLITEV
Tako kot psi potrebujejo fizično aktivnost, potrebujejo tudi mentalno zaposlitev, da vklopijo še svoje možgančke. Mentalna zaposlitev lahko poteka s pomočjo interaktivnih igrač ali skrivalnic priboljškov po stanovanju. Kosmatinca lahko sami naučite tudi določene trike, s tem krepite vez med vama in hkrati psa mentalno zaposlite.
KVALITETEN SPANEC
Nikoli ne pozabimo na kvaliteten spanec, da si kosmatinec napolni svoje baterije in z veseljem zakoraka v nov dan. Kužku priskrbite kakovostno in ustrezno ležišče, ki je vedno čisto in v toplem prostoru. Pred spanjem peljite psa na potrebo in ga ne hranite z večjimi količinami hrane, da prebavila čez noč niso preobremenjena.

OBČUTEK PRIPADNOSTI
Občutek pripadnosti psu pomeni ogromno. To pomeni, da kuža ve, da je del družine in, da je vključen v vsakodnevne družinske dejavnosti. Kolikor je le mogoče vzemite psa zraven na sprehod, vzemite ga zraven v hribe ali na druženje s prijatelji.

To bi bili najpomembnejši nasveti za lepo in veselja polno pasje življenje. Vabljeni tudi na spletno stran www.kosmatincki.si, kjer boste našli še številne druge uporabne nasvete. Če vas pa morda pot zanese do Domžal, pa jih obiščite v butični trgovinici Kosmatinčki. Nahajajo se na Rojski cesti 18 d. Veseli bodo vašega obiska in obiska vašega kosmatinca. 😊

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika