Kam na jesenski izlet s psom

Klavdija Rupar 04.10.2019
http://bit.ly/2ncNqTI

Tudi živali so pomembna bitja, ki jim moramo posvečati dovolj pozornosti in ljubezni. Vse preveč je grdega in neprimernega ravnanja z njimi, zato se potrudimo, da bodo živali v naši bližini vedno našle zatočišče in skrb. Poleg tega s tem dnevom želijo tudi opozoriti na zaskrbljujoč položaj ogroženih vrst in nas spomniti, da živali igrajo pomembno vlogo v našem življenju.

Zato vam danes v znamenju praznika predstavljamo nekaj idej, kam lahko danes ali čez vikend odpeljete svojega kužka.

Golte

Golte so planota na obrobju Kamniško-Savinjskih Alp, ki jih večina ljudi pozna po smučišču. Primerne so za obisk s psom, saj ga zaradi velike količine travnatih površin, brez težav spustimo iz povodca in lahko tečejo naokoli ter uživajo v svobodi.

Golte. Foto: golte.si

Iški vintgar

Priljubljena destinacija pohodnikov in sprehajalcev. Sprehajalna pot nam omogoča, da s sabo na izlet vzamemo psa, na koncu poti pa se nahaja piknik prostor, kjer se lahko s kužkom poigramo. V bolj toplih mesecih se lahko tako mi, kot naš kužek, ohladimo v reki Iški.

Iški vintgar. Foto: visitljubljana.com

Kurešček

Kurešček je dobro znana izletniška točka v bližini Mokreca nad Igom. Pot je lahka, pod vzpetino pa raste majhen bukov gozd, spodnji del pa pokrivajo prostrani travniki. Je odlična ideja za izlet, na katerega se lahko podate s kužkom, saj lahko prosto teče naokoli, pot zanj pa tudi ni prezahtevna.

Kurešček. Foto: td-kurešček.si

Pekel pri Borovnici

Borovnica leži na južnem robu Ljubljanskega barja v nekakšni dolini, zalivu nekdanjega jezera. S planote Rakitne se sem dol strmo spušča več grap. Steza je sicer večkrat precej strma, zato ni za vsakogar. Sem se odpravite s kužkom, ki je navajen mali bolj strmih poti in s katerim bosta lahko skupaj premagovala pot.

Pekel pri Borovnici. Foto: slo-foto.net

Rašica

Rašica je vas severno od Ljubljane, ki leži na južnih pobočjih gozdnatega osamelca na produ ljubljanske kotline. Ime si deli s hribom, na katerem stoji. Na najvišjem vrhu najdemo stolp, ki nas dvigne nad krošnje dreves, razgled od tam je res imeniten. Izlet s kužkom na Rašico bo preprost in ne preveč naporen, skupaj pa se bosta lahko tudi okrepčala v Planinskem domu.

Izbor urednika