Znano je, kaj bomo jedli na prvi Odprti kuhni

CITYLIFE 10.06.2020
ODPRTA KUHNA

»Veseli smo, da lahko našim gostinskim ponudnikom in dolgoletnim prijateljem, ki so jih posledice epidemije še posebej hudo prizadele, ponovno ponudimo platformo, ki bo njihove jedi prinesla med ljudi, na ulico. Veseli smo, da lahko vsem ljubiteljem Odprte kuhne ponovno ponudimo priložnost za iskrivo in okusno druženje. In veseli smo, da Odprta kuhna v dvodnevni obliki postaja tako pomemben del ponudbe tržnice. Vse to je mogoče, ker v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice vidijo širšo sliko potenciala osrednje ljubljanske tržnice, kar je zdaj še posebej pomembno, da mestno središče postopoma ponovno oživi,« sta pred otvoritvijo izpostavila Alma in Lior Kochavy, soustanovitelja Odprte kuhne. In kaj bo Odprta kuhna ponudila ob začetku 8. sezone? Tradicionalne slovenske jedi, kot so štruklji, pražena jetrca, domače testenine, šmorn, pohan piščanec s praženim krompirjem in najboljša potica, bodo pripravljali na stojnicah Mojih štrukljev Slovenije, Gostilne Mihovec, Domačije Lisjak 1956, Dvora Jezeršek, Gostilne pri Mari in Gostilne pri Kuklju. Po sočne, dimljene in na hudih žarih pečene mesne jedi se bodo mesojedci lahko odpravili na stojnice Dnevnega bara Pr'Mrtinet, Gostilne Čad, Gostilne in pivnice Stari pisker, Argentino Steakhouse, Dobre vile ter Super hrusta, kjer bodo mojstri pripravljali rebrca, stejke, čevapčiče, hrustljavega odojka ... Za pisane brezmesne burgerje se bo treba oglasiti na stojnici Organic Garden, seveda pa bodo brezmesne jedi del ponudbe tudi pri številnih drugih ponudnikih. Okusi Sredozemlja bodo na stojnicah Španske vasi, Taverne Tatjana in restavracije Altroké vabili v tople kraje. Če že ne moremo zares tja, si privoščimo vsaj pravo špansko paello in churrose, torteline iz parmezanovega hlebca, pa sardele, kalamare, hobotnico in školjke. Tudi tisti, ki jih mikajo potovanja v daljne dežele, se bodo lahko na Odprti kuhni vsaj v kulinaričnem smislu podali na pot. Z jedmi z vsega sveta bodo tudi najhujše primere vanderlusta zdravili Roza Slon, Dežela okusov, Indijska restavracija Namasté, El Patrón Taco & Store, Restavracija Kitajski vrt, Yildiz Han – hiša turške kulinarike, Skuhna, Abi Falafel, Perzijska kuhinja, Restavracija Shambala, EK Bistro ter TINK superfood café. Za sladke užitke bodo z browniji, makroni, sladoledom, palačinkami, vaflji in pitami skrbeli Atelier Karim, TWISTER Ice Cream Rolls, Gelateria Romantika in Veganika, post-izolacijske debate pa bodo najbolj gladko stekle ob odličnih butičnih pivih s stojnice Craft beer, vrhunskih vinih J&B vinoteke in Vinoteke Movia ali ob slovenskem džinu s stojnice Brina. 

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča