Zmagovalci The Slovenia Restaurant Awards 2018

CITYLIFE 27.03.2018
The Slovenia Restaurant Awards 2018

Slovenija se spreminja v pomembno in cenjeno zeleno destinacijo, polno kulinaričnih doživetij, obiskovalci nas cenijo in se radi vračajo, ne samo zaradi izjemne raznolikosti in naravnih lepot, ampak tudi zaradi bogate in izbrane ponudbe hrane ter pijače. Raznolike in inovativne jedi, kakovostne sestavine, vrhunska vina in prijazna postrežba so razlikovalni element slovenskih restavracij. Vizija organizatorjev projekta The Slovenia Restaurant Awards je mednarodna prepoznavnost Slovenije kot gastronomske turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obisk v restavracijah ter razvoj zdrave "foodie" kulture Slovencev in tako zagotoviti najboljše, kar ponuja slovenska kulinarika.
V letošnji izbor v okviru projekta The Slovenia Restaurant Awards, ki je potekal pod sponzorstvom Diners Cluba, je strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janez Bogataj, doc. dr Aleš Gačnik, dr. Noah Charney, mag. Helena Cvikl in Iva Gruden predlagala 165 restavracij. Temu je sledilo glasovanje s strani Chefs&Foodies Akademije ter glasovanja javnosti prek spletne strani the-slovenia.com.

Strokovna komisija je po strokovnih kriterijih in osebnih izkušnjah pripravila obširen seznam restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Slovenijo je razdelila na pet regij; severno, južno, vzhodno, zahodno ter Ljubljano z osrednjo Slovenijo.

Zmagovalci letošnjega izbora The Slovenia Restaurant Awards 2018

Laskavi naziv zmagovalec regije za leto 2018 so pridobile Restavracija Strelec – Ljubljana z osrednjo Slovenijo, Gostilna Krištof – Severna Slovenija, Ošterija Debeluh – Južna Slovenija, Hiša Denk – Vzhodna Slovenija in Hiša Franko – Zahodna Slovenija, ostali regijski finalisti pa so si prislužili naziv najboljše regijske restavracije.
Trojica absolutnih zmagovalcev nacionalnega izbora najboljših slovenskih restavracij za leto 2018 po abecednem vrstnem redu so Hiša Franko, Ošterija Debeluh in Pri Lojzetu. Restavracija, ki je dobila največje število glasov s strani javnosti prek spletnega glasovanja pa je Galerija Okusov.

Fotogalerija

. . . . . .

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča