Zanimive čajnice v Ljubljani

Klavdija Rupar 22.12.2018
Foto: unsplash

Čaj je pijača, ki jo radi pijemo predvsem pozimi. Nekateri pijejo črni ali zeleni čaj, ki nadosmesti kavo, drugi so pristaši sadnega čaja. Vedno bolj pa postajajo priljubljene tudi čajnice in kar nekaj jih lahko najdemo tudi v Ljubljani.

Zisha čajna hiša

Zisha, po katerem so poimenovali čajno hišo, je kitajski glinen čajnik, ki se še danes uporablja v tradicionalnem postopku priprave čaja na Kitajskem. Njihova filozofija je, da se moderno življenje polno skrbi, ob pripravi čaja ustavi in poveže z naravo in ljudmi okoli sebe. Najdemo lahko pestro izbiro pravih čajev, ki jo stalno dopolnjujejo s svežimi in kakovostnimi izdelki. Najdemo jo v samem centru Ljubljane, na Nazorjevi ulici.
zisha.si

Foto: Zisha

Čajnica CHAI

Čaji znamke Chai so odgovor vsem vrstam našega počutja. Kadar smo brez energije nas poživijo, kadar jo imamo preveč nas pomirijo, lahko pa nas tudi pogrejejo ali ohladijo. Simbolizirajo zdrav način življenja in zavedanja. Pri njih lahko najdemo beli, rdeči, črn, zeleni, sadni in zeliščni čaj. Čajnico najdemo v Šentvidu.
chai.si

Foto: Chai

Stiška čajnica    

Pri njih si lahko privoščimo skodelico zdravilnega čaja po recepturah patra Simona Ašiča, uživamo v skodelici prave italijanske kave ali si privoščimo katero izmed ostalih dobrot. Izdelke iz Zeliščne lekarne lahko tudi kupimo. Stiška čajnica je locirana Poljanski cesti.
stiskacajnica.si

Foto: Stiška čajnica

Čajnica CHA  

Ustanovljena je bila že več kot 20 let nazaj, na začetku le kot manjša prodajalna čajev, nekaj let kasneje pa so svojo dejavnost preselili na živahnješo ulico in tam uredili tudi čajnico, kar je bila njihova želja že vse od začetka. Svojim gostom si prizadevajo približati pozabljeno kulturo pitja čaja. Najdemo jo na Starem trgu, v samem centru mesta.
cha.si

Foto: CHA

Čajnica Primula

Čajnica Primula, ki stoji v senci starodavnih dreves Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, obiskovalce vabi, da se ob skodelici posebnega čaja posladkajo. Za obiskovalce delavnic in predavanj Botaničnega vrta čajnica prireja tudi tematska kulinarična doživetja. Danes jo upravlja BIC Ljubljana, svoje ime pa je dobila po pomladni cvetici primuli oz. jegliču, ki je plod sodelovanja BIC Ljubljana, Botaničnega vrta in zavoda Turizem Ljubljana.
cajnica-primula.si


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča