The Slovenia Restaurant Awards - Glasujmo za najboljšo slovensko restavracijo

Tina Lagler 07.02.2018
Kulinarika

Ekipa The Slovenia, ki stoji za dolgoletnimi izkušnjami na področju mednarodne turistične literature, poznana tudi po turističnih mestnih vodnikih In Your Pocket, se je letos ponovno odločila pripraviti najboljši izbor restavraciji v Sloveniji The Slovenia Restaurant Awards, ki je večplasten – strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom.

Strokovna komisija v sestavi etnologov dr. Janeza Bogataja (FF) in dr. Aleša Gačnika (Turistica), mag. Helene Cvikl (direktorice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor), mednarodnega 'best-selling' avtorja in profesorja zgodovine umetnosti dr. Noaha Charneya in lastnice LjubljanaNjam, Ive Gruden, ki se osredotoča na kulinarične ture, je avtorica in predavateljica, je pripravila preliminarni izbor restavracij, pravila in kriterije za izbor in določila seznam restavracij, ki jih je predala v glasovanje v Chef  in Foodies Akademijo.

Na podlagi širšega seznama so izbirali do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji in 31. januarja pričeli z glasovanjem zaprtega tipa, ki se bo kmalu nadaljevalo z glasovanjem, odprtim za javnost; na spletni strani bomo tako glasovali za svojo najljubšo restavracijo, naši glasovi pa bodo prinesli 25 odstotkov h končni oceni.  Glasovanje bo potekalo do konca februarja, sam izbor pa se bo zaključil konec marca 2018, pospremljen bo z razglasitvijo in podelitvijo diplom.

Za najboljšo slovensko restavracijo, The Slovenia Restaurant Awards sponsored by Diners Club International, bomo kmalu lahko glasovali preko uradne spletne strani The Slovenia.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča