The Slovenia Restaurant Awards - Glasuj za najboljšo slovensko restavracijo

Anja Mrevlje 23.01.2017
The Slovenia Restaurant Awards

Ekipa The Slovenia, ki stoji za dolgoletnimi izkušnjami na področju mednarodne turistične literature, poznana tudi po turističnih mestnih vodnikih In Your Pocket, se je odločila pripraviti najboljši izbor restavraciji v Sloveniji, ki je večplasten – strokoven, neodvisen in namenjen širši publiki, domačim in tujim turistom. 

Glasovanje za najboljše slovensko restavracijo, The Slovenia Restaurant Awards, bo potekalo v treh nivojih. Listo najboljših je pripravila strokovna komisija, ki jo bo predala v glasovanje Chefs & Foodies Akademiji, katero sestavljajo kulinarični strokovnjaki, kritiki, sommelierji, gostinci, vinarji in drugi. Glasovanje se je že pričelo in je zaprtega tipa. Širši javnosti se je glasovanje začelo 20. januarja. 2017.

The Slovenia Restaurant Awards.

Seznam je pripravila strokovna komisija, v kateri so mag. Helena Cvikl (direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor), sommelierka Mira Šemić, etnolog dr. Janez Bogataj, doc. dr. Aleš Gačnik (predstojnik katedre za kulturni turizem na Turistici in vodja Centra za gastronomijo Univerze na Primorskem) in Yuri Barron (urednik slovenskih izdaj In Your Pocket).

Glasovanje bo potekalo do 24.2.2017, sam izbor pa se bo zaključil konec marca 2017, pospremljen z razglasitvijo in podelitvijo diplom. Do poletja pa bo izšla tudi knjiga z vsemi uvrščenimi restavracijami.

Za najboljšo slovensko restavracijo, The Slovenia Restaurant Awards sponsored by Diners Club International, glasujemo preko uradne spletne strani The Slovenia.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča