Sveže pečeno pri vas doma
Prisegate na slasten sveže pečen kruh, vendar nimate časa, da bi z ljubeznijo zamesili in vzhajali testo? Do sveže pečenega kruha z novo linijo kruhov Domača dopeka in že čez nekaj minut bo v vaši kuhinji čudovito zadišalo.
Sveže pečen domač kruh, ki napolni dom s čudovitim vonjem topline, je v sodobnem ritmu življenja prej privilegij kot pravilo. Časa za zamudno pripravo testa nam praviloma vedno primanjkuje, zato je kruh iz domače pečice pravi luksuz rezerviran za posebne priložnosti. Z novimi kruhi Domača dopeka, ki jih pripravljajo v Pekarni Grosuplje in so na voljo v Mercatorjevih prodajalnah, lahko domač kruh postane reden del vašega vsakdana. Kako?
V Mercatorju kupite svoj najljubši kruh iz linije Domača dopeka, doma pa ga le do konca specite v pečici. Glede na to, da je polpečen s kratko dopeko prebudite njegovo aromo in ustvarite hrustljavo skorjico. Vsi kruhi za domačo dopeko so vroče pakirani, zato naj vas kondenz in vlaga v notranjosti embalaže ne presenetita, s pomočjo vročega pakiranja peki Pekarne Grosuplje namreč razkužijo notranjost embalaže in poskrbijo, da kruh, ki je sicer brez konzervansov, ostaja vlažen in svež v hladilniku do 3 dni.
Kruh za domačo dopeko lahko tudi zamrznete in v zamrzovalniku hranite do 6 mesecev.
KRJAVELJ
Prepoznavni Krjavelj vsebuje pšenično črno, polbelo in rženo moko. Narejen skrbno po tradicionalni, dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa in brez dodanih aditivov.
POLNOZRNATI KRJAVELJ
Hlebček s skorjo temno bakrene barve posute z rženo moko in z gosto ter sočno sredico, je pripravljen iz pšenične polnozrnate moke, z manjšim deležem pšenične polbele in ržene črne moke. Narejen je po tradicionalnem postopku s kislim testom in brez dodanih aditivov.
SKORJAVC
Zaradi dodanega kvasnega nastavka, krompirjevih kosmičev ter pinjenca v testu je Skorjavc še polnejšega okusa in bogatejše arome. Zanj je značilna napokana, hrustljavo zapečena skorja ter mehka in sočna sredica. Odlično se poda k jedem na žlico, narezkom in namazom.
BELI KRAJCAR
Vsebuje pšenično belo moko in je izdelan po posebni dolgotrajni pripravi testa s kvasnim nastavkom. Skrivnost odličnosti in prednosti, tako pripravljenega kruha, so izjemna polnost okusa, izrazita aroma, hrustljava skorja ter daljša svežina kruha.
POLBELI KRAJCAR
Skrivnost tega slastnega kruha izdelanega s pšenično polbelo in rženo moko ter z dodatkom kvasnega nastavka, tiči v posebni dolgotrajni pripravi testa. Očaral vas bo s polnim okusom, odlično aromo in hrustljavostjo.
NAVODILA ZA DOPEKO DOMA
KORAK 1: kruh vzemite iz vrečke in ga položite na pekač.
KORAK 2: Pečico predhodno segrejte na 200 – 220°C ter kruh dopecite v 10-12 minutah.
KORAK 3: Pustite, da nekaj minut počiva in se ohladi. Dober tek!