Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Svetovni dan burgerjev 2016
Čez lužo danes praznujejo državni dan burgerjev, ki ga že četrto leto zapored organizira Mr. Hyde. A ker lahko trend vse pogosteje zasledimo tudi pri nas, smo na današnji dan pripravili preprost recept, s katerim lahko praznik burgerjev praznujemo tudi na domačem dvorišču.
Dnevi se že krajšajo, zato lahko topel poletni dan izkoristimo za druženje ob domačih burgerjih, ki nam za pripravo vzamejo le slabih 15 minut. Recept je sledeč:
Za burger potrebujemo:
- 1 jajce
- Žličko mešanice mletega popra in soli
- Dobrih 450 g mletega govejega mesa
- Polovico skodelice kruhovih drobtin
- Sveže peče štručke iz pekarne
- Zeleno solato (ali kakšno drugo listnato zelenjavo)
- Nekaj rezin paradižnika
- In omake, ki jih dodajamo po okusu (kečap, majoneza, nacho sir …)
PREBERITE ŠE: Brodo - nova prodajalna okusnih in svežih sendvičev v Ljubljani
Priprava:
V srednje veliki posodi najprej skupaj zmešamo jajce in žličko mešanice soli in popra, ki ji nato dodamo še mleto meso in kruhove drobtine. Sestavine (najbolje kar z rokami) dodobra premešamo, da so sestavine enakomerno razporejene in razdelimo v štiri enake pleskavice, ki so malo manj kot 2 centimetra debele. Pleskavice položimo na dobro segreto ponev (ki jo predhodno namastimo) ali žar in na vsaki strani pečemo približno 5 min, oziroma do želene pečenosti. Za boljšo hrustljavost prepolovimo štručke in jih za nekaj sekund pogrejemo ter na koncu naložimo z izbrano zelenjavo, pleskavicami in omakami. Pa dober tek!