Svetovni dan burgerjev 2016

Vanja Žižić 25.08.2016
Svetovni dan burgerjev 2016

Dnevi se že krajšajo, zato lahko topel poletni dan izkoristimo za druženje ob domačih burgerjih, ki nam za pripravo vzamejo le slabih 15 minut. Recept je sledeč:

Za burger potrebujemo:

  • 1 jajce
  • Žličko mešanice mletega popra in soli
  • Dobrih 450 g mletega govejega mesa
  • Polovico skodelice kruhovih drobtin
  • Sveže peče štručke iz pekarne
  • Zeleno solato (ali kakšno drugo listnato zelenjavo)
  • Nekaj rezin paradižnika
  • In omake, ki jih dodajamo po okusu (kečap, majoneza, nacho sir …)

PREBERITE ŠE: Brodo - nova prodajalna okusnih in svežih sendvičev v Ljubljani

Priprava: 

V srednje veliki posodi najprej skupaj zmešamo jajce in žličko mešanice soli in popra, ki ji nato dodamo še mleto meso in kruhove drobtine. Sestavine (najbolje kar z rokami) dodobra premešamo, da so sestavine enakomerno razporejene in razdelimo v štiri enake pleskavice, ki so malo manj kot 2 centimetra debele. Pleskavice položimo na dobro segreto ponev (ki jo predhodno namastimo) ali žar in na vsaki strani pečemo približno 5 min, oziroma do želene pečenosti. Za boljšo hrustljavost prepolovimo štručke in jih za nekaj sekund pogrejemo ter na koncu naložimo z izbrano zelenjavo, pleskavicami in omakami. Pa dober tek!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča