Skrivna večerja v hangarju letalskega centra

Helena Peterlin 13.06.2022
skrivnavecerjabrezice10

Na povabilo Centra za podjetništvo in turizem Brežice, se je ekipa Skrivne večerje po letu dni ponovno vrnila v Posavje. To je regija, ki slovi po lepi naravi in prijaznih ljudeh, v zadnjem času pa tudi po vedno boljši gastronomski ponudbi. Rdeča nit Skrivnih večerij so nenavadne lokacije, ki na dan dogodka v nekaj urah postanejo pop up restavracija, v katerih za jedi poskrbijo priznani slovenski kuharski mojstri ob vinski spremljavi odličnih vinarjev.

Letalski center Cerklje ob Krki je javni gospodarski zavod, ki je bil ustanovljen s strani občine Brežice.  V sklopu letalskega centra izvajajo različne letalske dejavnosti kot so panoramski leti, šolanje pilotov, športni in poslovni leti z letali in helikopterji, padalske aktivnosti, nudijo tudi oskrbo letal, tokrat  pa so gostili Skrivno večerjo.

Tokrat sva si za prizorišče že 28. Skrivne večerje izbrali hangar v Letalskem centru Cerklje ob Krki in se jim ob tej priložnosti zahvaljujeva za gostoljublje. Čar Skrivnih večerij so tudi lokacije, na katerih verjetno nikoli več ne bomo večerjali in že ob prvem obisku Letalskega centra sva vedeli, da je to to. Odločitev, da goste s priznanim slovenskih chefom Markom Pavčnikom razvajamo v letalskem hangarju na civilnem delu letališča, se je izkazala za odlično tudi zato, ker se je tisti večer razdivjala nevihta, mi pa smo bili povsem varni pred dežjem in točo. Nepričakovano pa smo imeli dodaten “šov” program, saj so imeli na vojaškem delu letališča vaje in so nas med večerjo preletavala letala. Večer je bil čudovit in jeseni se v Posavje spet vrnemo, ” pravita Melinda Rebrek in Andreja Freyer, organizatorki kulinaričnih dogodkov pod imenom Skrivna večerja.

Večerje se je udeležil tudi kuharski mojster Ošterije Debeluh Jure Tomič, ki je bil tokrat na oni strani kuhinje, in je lahko končno sproščeno užival v poletnem večeru, ena od gostij pa je bila tudi Simona Potočar Agrež, bivša tekmovalka v Survivorju in po novem tudi   motivatorka za zdravo življenje in prehrano.

 

Kaj gostje Skrivne večerje jedli in pili?
Na Skrivni večerji so gostje uživali ob vinih iz kleti Molipachi (Bizeljsko), Marko Pavčnik pa je pripravil 5-hodni meni.

3 x pozdrav iz kuhinje
Pavus juha iz 15 divjih zelišč
Buns in pašteta
Kisla polenta in zelišča
Sauvignon, letnik 2021

Hladna predjed
Postrv, pivov ponzu, magnolija
Oljevina belo, letnik 2019

Topla predjed
4 x sipa (črno na črnem)
Oljevina nucleus, letnik 2017

Glavna jed
Jelen, smreka, češnja, topinambur
Oljevina rdeče, letnik 2018

Sladica
Zajčja detelja, črni ribez, jurčki
Predikat sauvignon, letnik 2015

O Skrivni večerji

Skrivna večerja je doživetje. Je okusna mešanica nepričakovanih domiselnih in originalnih lokacij, kreativnih Chefov, jedilnikov z zgodbo, vin z domišljijo, zavita v skrivnostnost in postrežena v lepem paketu slovenske gostoljubnosti v profesionalni, a sproščeni atmosferi, s katere gost odide z lepimi spomini in profesionalnimi fotografijami.  Je zgodba, o kateri radi pripovedujemo in večer, ki si ga zapomniš.   Tri ure pred vecčerjo po elektronski pošti gostje, ki se prijavijo na spletni strani www.skrivnavecerja.si, prejemejo lokacijo večerje, tam izvedo tudi jedilnik. Sedežnega reda ni, gostje sedijo vecčinoma za isto mizo ali vsaj 10 sedežno postavitvijo, saj je namen predvsem druženje istomislecčih ob skupni zgodbi, dobrih jedeh in okusni vinski spremljavi. Vsako jed predstavi gostujoči Chef, vina pa sommelier oz. vinar. Skrivna večerja traja približno 3 ure.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča