Roza čokolada je novo znanstveno odkritje

Tina Lagler 07.09.2017
rubinova čokolada

Čeprav so poznavalci čokolade nekoliko skeptični, bo nov okus čokolade, ki sliši na ime Ruby ali rubin, navdušil čokoholike. Po 80 letih, odkar poznamo tri osnovne okuse oziroma tipe čokolade - mlečno, belo in temno, bomo nemara dobili novega. Švicarski čokoladni gigant Barry Callebaut je namreč pojasnil, da so pri ustvarjanju novega okusa uporabili rubinova kakavova zrna, ki so že sama po sebi sadnega okusa in rdečkaste barve, s čimer so dobili slaščico z naravnim okusom jagodičastega sadja in naravne rdeče roza barve.

Morebitni novi okus čokolade, če seveda ne bo šlo še za en marketinški poskus, so predstavili na posebnem dogodku v Šanghaju, da pa ga bomo na prostem trgu lahko poskusili še ostali Zemljani, bo po vsej verjetnosti minilo še leto dni.

PREBERITE ŠE: Kolektiv 22 - na naših tleh spraževa dišeča kava

Foto: Barry Callebaut

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča