Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Roza čokolada je novo znanstveno odkritje
Švicarski znanstveniki so tisti, ki so zaslužni, da se po 80 letih mlečni, temni in beli čokoladi pridružuje nov okus, ki so ga poimenovali Ruby oziroma rubin.
Čeprav so poznavalci čokolade nekoliko skeptični, bo nov okus čokolade, ki sliši na ime Ruby ali rubin, navdušil čokoholike. Po 80 letih, odkar poznamo tri osnovne okuse oziroma tipe čokolade - mlečno, belo in temno, bomo nemara dobili novega. Švicarski čokoladni gigant Barry Callebaut je namreč pojasnil, da so pri ustvarjanju novega okusa uporabili rubinova kakavova zrna, ki so že sama po sebi sadnega okusa in rdečkaste barve, s čimer so dobili slaščico z naravnim okusom jagodičastega sadja in naravne rdeče roza barve.
Morebitni novi okus čokolade, če seveda ne bo šlo še za en marketinški poskus, so predstavili na posebnem dogodku v Šanghaju, da pa ga bomo na prostem trgu lahko poskusili še ostali Zemljani, bo po vsej verjetnosti minilo še leto dni.
PREBERITE ŠE: Kolektiv 22 - na naših tleh spraževa dišeča kava
Foto: Barry Callebaut