RECEPT: TUNINA SOLATA V AVOKADOVI LUPINI

Klavdija Rupar
RECEPT: TUNINA SOLATA V AVOKADOVI LUPINI

V vročih poletnih dneh, ko je kuhanje toplih jedi zadnja stvar, na katero pomislimo, ko se vrnemo iz dolgega dneva v službi, so hladne jedi in solate zagotovo najboljša možna alterantiva. Tunina solata s sezamovo pasto, je malce drugačna različica klasične solate, saj je ne postrežemo v navadni skledi, ampak jo postrežemo v avokadovi lupini. 

SESTAVINE:


  • Pločevinka tune v vodi
  • 2 zrela avokada
  • 1,5 čajne žličke kumine 
  • 1,5 čajne žličke rjave gorčice
  • 1 čajna žlička sezamove paste
  • ¼ lončka narezane rdeče čebule
  • ¼ lončka nasekljanega peterišlja
  • ¼ lončka narezane zelene
  • 1 trdo kuhano jajce (narezano) 
  • sok limone
  • ¼ lončka rozin
  • sov in poper za okus 

 

PRIPRAVA: Prerežite avokado, ven postrgajte meso in v lupini pustite ¼ prostora. Meso avokada zmešajte skupaj z vsemi sestavinami. Avokadovo lupino posujte z morsko soljo in dodajte zmešano zmes. Lahko postrežete skupaj s sadjem.

Fotografija: Depositphotos 

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča