Recept - Spomladanska skutina torta brez pečenja

N. E. 31.03.2017
Spomladanska skutina torta brez pečenja

Za spomladansko skutino torto brez pečenja bomo potrebovali model za torto, dobre tri ure časa, ki vključujejo tudi čas priprave in spodnje sestavine.

Podlaga:

  • 5 jedilnih žlic surovega masla
  • 3 jedilne žlice rjavega sladkorja
  • 12 polnozrnatih piškotov
  • ščepec soli
  • ščepec ingverja
  • ščepec cimeta

Polnilo:

  • 250 gramov sveže rikote
  • 125 gramov kremnega sira
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • čajna žlička limonine lupinice
  • čajna žlička limoninega soka
  • ščepec ingverja

Preliv:

  • 150 gramov jagod, sesekljanih na kolobarje
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 3 žlice medu

Najprej pripravimo podlago. V kozici pri nizki temperaturi stopimo maslo ter mu primešamo sladkor. Medtem zdrobimo piškote, jim dodamo sol, cimet in ingver ter jih nato prelijemo s stopljenim maslom. Dobro premešamo ter enakomerno razporedimo po modelu. Vse skupaj zavijemo v plastično vrečko za shranjevanje ter postavimo v skrinjo za eno uro.

Medtem v posodi z mešalnikom dobro umešamo rikoto, kremni sir, agavin sirup, limonino lupinico in sok, sol in ingver, da dobimo gladko kremasto zmes ter jo nato razporedimo po pekaču čez že ohlajeno piškotno podlago. Ponovno zavijemo v vrečko ter postavimo v zamrzovalnik, tokrat za dve uri.

Medtem, ko se torta hladi, pripravimo jagodni preliv. V kozici segrejemo jagode s sladkorjem in limoninim sokom, da se omehčajo in počakamo, da se ohladijo.

Ko je cheesecake ohlajen, ga vzamemo iz zamrzovalnika, prelijemo z jagodnim prelivom in medom ter postrežemo.

Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča