Recept - Šparglji z dimljeno postrvjo in praženimi lešniki

Anja Mrevlje 05.04.2016
Riba

Za pripravo štirih preprostih obrokov z dimljeno ribo potrebujemo sledeče:

  • 3 zvrhane žlice lešnikov
  • 125 ml majoneze
  • 1 žličko Dijon gorčice
  • 2 žlici drobno sesekljane šalotke
  • 2 žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
  • Šop špargljev (okoli 20)
  • Grobo mleto sol in ščepec popra
  • 125 g dimljene postrvi (ali lososa)
  • Ter sveže začimbe za okras


Priprava jedi:

Pečico predhodno segrejmo na 190 stopinj Celzija. Lešnike enakomerno razporedimo na pekač in pečemo v pečici okoli 7 minut. Po praženju jih grobo sesekljamo. Z metlico zmešamo majonezo, gorčico, šalotko in limonin sok ter do serviranja postavimo v hladilnik. V velikem loncu vrele slane vode kuhamo šparglje - okoli 6 minut, oziroma dokler se malce omehčajo, a ostanejo dovolj hrustljavi. Odlijemo vrelo vodo, jih na kratko operemo v mrzli vodi in prestavimo v kuhinjsko krpo, kjer jih osušimo do suhega. Na vsak krožnik razporedimo po 5 špargljev, jih narahlo premažemo z mešanico gorčice in majoneze, dosolimo in popopramo, na vrhu ali okoli špargljev aranžiramo dimljeno postrv (ali losos) in na koncu potresemo s svežimi začimbami in lešniki. Dober tek!

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča