Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - špageti Barilla s pestom s svežo baziliko, kozicami in stročjim fižolom
V lahkih poletnih dneh najbolj teknejo lahki obroki. Špageti Barilla s pestom s svežo baziliko, kozicami in stročjim fižolom je lahka in zdrava jed, pripravljena le v nekaj minutah.
Recept - špageti Barilla s pestom s svežo baziliko, kozicami in stročjim fižolom
Sestavine za 4 osebe:
- 350 g ploščatih špagetov Barilla
- 180 g pesta s svežo baziliko Barilla
- 16 očiščenih kozic
- 150 g grobo narezanega stročjega fižola
- 1 šalotka
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
Priprava: Zavremo veliko kozico vode. V vrelo vodo dodamo sol (približno 7 gramov na liter). Skuhamo ploščate špagete po navodilih na embalaži. V veliki ponvi na malo olja popražimo na tanko narezano šalotko. Ko se zmehča in zlato obarva, dodamo kozice, začinimo s soljo in poprom ter na blagem ognju kuhamo par minut. Odstavimo z ognja. Štiri do pet minut, preden testenine odcedimo, v kozico dodamo stročji fižol, tako da se kuha skupaj s testeninami. Testenine, kuhane al dente, in stročji fižol odcedimo in prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali. Ponev s kozicami postavimo na ogenj, dodamo testenine in prihranjeno vodo ter nežno popražimo. Ko se tekočina vpije, odstavimo z ognja in dodamo pesto s svežo baziliko. Dobro premešamo, da se omaka enakomerno razporedi po testeninah. Takoj ponudimo z nekaj kapljicami oljčnega olja.