Recept: Souffle skutina torta iz treh sestavin

Teja Korošec 17.03.2017
Recept: Souffle skutina torta iz treh sestavinRecept: Souffle skutina torta iz treh sestavin

RECEPT: SOUFFLE SKUTINA TORTA

Za peko potrebujemo dva pekača različnih velikosti in peki papir.

Sestavine za skutino torto:

  • 250 gramov bele čokolade 
  • 230 gramov kremnega sira
  • 6 velikih jajc

Priprava:

Najprej vso belo čokolado razdrobimo na koščke ter jo stopimo. To lahko storimo s pomočjo mikrovalovke ali s segrevanjem v posodi nad vročo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v večjo skledo ter ji dodamo kremni sir. Ko se mešanica nekoliko ohladi, vanjo vmešamo še rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov. V drugi posodi stepemo beljake do trdega in jih nato počasi in rahlo dodajamo čokoladni zmesi. Maso vlijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem.

Skrivnost mehke teksture skutine torte je v naslednjem koraku. Pekač položimo na dodaten, širši pekač. Vanj nalijemo vročo vodo, ki naj sega do polovice manjšega pekača z našo čokoladno mešanico. Vse skupaj položimo v pečico, ki smo jo vnaprej segreli na 170°C. Torto pečemo okoli 45 minut, nato pa naj se ohladi in še vsaj dve uri počiva.

Naj vam tekne!

Foto: baketotheroots

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča