Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Souffle skutina torta iz treh sestavin
Souffle skutina torta je najmehkejša skutina torta na svetu, vsaj tako pravijo. Poznana je tudi pod imenom Japanese Cotton Cheesecake. Vabljivo je tudi dejstvo, da za pripravo te božanske sladice, ki je obnorela svet, potrebujemo le tri sestavine.
RECEPT: SOUFFLE SKUTINA TORTA
Za peko potrebujemo dva pekača različnih velikosti in peki papir.
Sestavine za skutino torto:
- 250 gramov bele čokolade
- 230 gramov kremnega sira
- 6 velikih jajc
Priprava:
Najprej vso belo čokolado razdrobimo na koščke ter jo stopimo. To lahko storimo s pomočjo mikrovalovke ali s segrevanjem v posodi nad vročo vodo. Stopljeno čokolado prelijemo v večjo skledo ter ji dodamo kremni sir. Ko se mešanica nekoliko ohladi, vanjo vmešamo še rumenjake, ki smo jih ločili od beljakov. V drugi posodi stepemo beljake do trdega in jih nato počasi in rahlo dodajamo čokoladni zmesi. Maso vlijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem.
Skrivnost mehke teksture skutine torte je v naslednjem koraku. Pekač položimo na dodaten, širši pekač. Vanj nalijemo vročo vodo, ki naj sega do polovice manjšega pekača z našo čokoladno mešanico. Vse skupaj položimo v pečico, ki smo jo vnaprej segreli na 170°C. Torto pečemo okoli 45 minut, nato pa naj se ohladi in še vsaj dve uri počiva.
Naj vam tekne!
Foto: baketotheroots