Recept - sočni tiramisu z jagodami

Teja Korošec 03.05.2018
Foto: Plated Cravings

Sestavine:

  • tretjina skodelice jagodne marmelade
  • četrtina skodelice vode
  • mala žlička balzamičnega kisa
  • polovica skodelice sladke smetane za stepanje
  • 1 skodelica sira Mascarpone
  • polovica skodelice sladkorja
  • mala žlička ekstrakta vanilije
  • 2 skodelici narezanih jagod
  • 24 baby piškotov

Preberite še: Recept - osvežilna sadna bovla za zabave

Priprava: V večji posodi z električnim mešalnikom stepemo mascarpone, smetano, sladkor in ekstrakt vanilije. Nato v manjši skledi zmešamo jagodno marmelado, vodo in balzamični kis. V zmes za par sekund namočimo baby piškote. V naslednjem koraku 12 piškotov zložimo na dno pekača ali v posamezne kozarce, da dobimo prvo plast tiramisuja. Nanjo namažemo pol mascarpone kreme in na vrh dodamo polovico jagod. Postopek ponovimo z ostankom sestavin. Jagodni tiramisu bo še slajši, če ga v hladilniku pustimo počivati vsaj 8 ur, saj bodo baby piškoti vsrkali sok jagod. 

Foto: Plated Cravings

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča