Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: poširano jajce z avokadom za zajtrk ali malico
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Da bomo polni energije čez dan, si za zdrav zajtrk ali pa malico pripravimo poširano jajce z avokadom na rezini polnozrnatega kruha. Priprava je hitra in enostavna.
Poširano jajce z avokadom za zajtrk ali malico
Sestavine:
- jajce
- avokado
- jabolčni kis
- sol
- poper
- peteršilj
- semena
- sveži sir ali skuta
- rezine polnozrtnatega kruha
Priprava: Za pripravo poširanega jajca najprej v posodi zavremo vodo z dvema žlicama jabolčnega kisa. Medtem jajce ubijemo v skodelico in pazimo, da se rumenjak ne razlije. V posodo z vrelo vodo jajce spustimo v sredino posode in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute. Jajce z veliko žlico ali zajemalko previdno vzamemo iz vode, osušimo in položimo na rezino kruha, na katerega smo narezali avokado. Po želji kruh namažemo s svežim sirom ali skuto, dodamo peteršilj, potresemo s semeni, posolimo in popramo. Postrežemo.