Recept: poširano jajce z avokadom za zajtrk ali malico

Helena Peterlin 09.01.2019
Foto: Depositphotos

Poširano jajce z avokadom za zajtrk ali malico

Sestavine:

  • jajce
  • avokado
  • jabolčni kis
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • semena
  • sveži sir ali skuta 
  • rezine polnozrtnatega kruha

Priprava: Za pripravo poširanega jajca najprej v posodi zavremo vodo z dvema žlicama jabolčnega kisa. Medtem jajce ubijemo v skodelico in pazimo, da se rumenjak ne razlije. V posodo z vrelo vodo jajce spustimo v sredino posode in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute. Jajce z veliko žlico ali zajemalko previdno vzamemo iz vode, osušimo in položimo na rezino kruha, na katerega smo narezali avokado. Po želji kruh namažemo s svežim sirom ali skuto, dodamo peteršilj, potresemo s semeni, posolimo in popramo. Postrežemo.

Izbor urednika