Recept - Pistacijev sladoled na italijanski način

Teja Korošec
Foto: Floating Kitchen

Sestavine:

  • 4 veliki rumenjaki
  • 150 gramov sladkorja
  • 5 dcl mleka
  • 2.5 dcl smetane
  • 6 žlic pistacijeve paste
  • pest praženih pistacij (po želji)

Preberite še: Recept - sladoledne lučke iz jagod in lubenice

Priprava: Najprej združimo mleko in smetano ter mešanico grejemo, dokler se ne začne peniti. Nato kremasto mešanico postopoma vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja ter obenem hitro mešamo. Dodamo pistacijevo pasto in grejemo dokler se zmes ne začne gostiti. Nato vse prelijemo v posodo ter jo položimo v zmrzovalnik. Po 30 minutah zmes temeljito premešamo. Enak postopek ponovimo najmanj trikrat. Po zadnjem mešanju naš italijanski gelato v zmrzovalniku pustimo počivati vsaj 3 ure. Pred serviranjem naj se pistacijev sladoled 10 minut topi. Po vrhu po želji potresemo še pražene pistacije. 

Foto: Floating Kitchen

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Bananin kruh

Recept: Bananin kruh

Velikokrat se zgodi, da banane prehitro dozorijo, postanejo rumenkaste in dobijo temne lise. To ne pomeni, da niso več... Več

Majmun bar

MAJMUN BAR

Burgerji, pizze, domača pašta, perutničke, rebrca, jedi na žlico ... dnevno sveže pripravljena hrana lokalnih dobaviteljev je... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča