Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Pistacijev sladoled na italijanski način

Italijanski sladoled ali gelato je poznan po svoji mehki strukturi in intenzivnem okusu. Tokrat nas je premamil eksotičen okus pistacije. Poglejmo si, kako lahko v domači kuhinji brez uporabe sladolednika pripravimo kremast pistacijev sladoled na italijanski način.
Sestavine:
- 4 veliki rumenjaki
- 150 gramov sladkorja
- 5 dcl mleka
- 2.5 dcl smetane
- 6 žlic pistacijeve paste
- pest praženih pistacij (po želji)
Preberite še: Recept - sladoledne lučke iz jagod in lubenice
Priprava: Najprej združimo mleko in smetano ter mešanico grejemo, dokler se ne začne peniti. Nato kremasto mešanico postopoma vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja ter obenem hitro mešamo. Dodamo pistacijevo pasto in grejemo dokler se zmes ne začne gostiti. Nato vse prelijemo v posodo ter jo položimo v zmrzovalnik. Po 30 minutah zmes temeljito premešamo. Enak postopek ponovimo najmanj trikrat. Po zadnjem mešanju naš italijanski gelato v zmrzovalniku pustimo počivati vsaj 3 ure. Pred serviranjem naj se pistacijev sladoled 10 minut topi. Po vrhu po želji potresemo še pražene pistacije.
Foto: Floating Kitchen