Recept - Pistacijev sladoled na italijanski način

Teja Korošec
Foto: Floating Kitchen

Sestavine:

  • 4 veliki rumenjaki
  • 150 gramov sladkorja
  • 5 dcl mleka
  • 2.5 dcl smetane
  • 6 žlic pistacijeve paste
  • pest praženih pistacij (po želji)

Preberite še: Recept - sladoledne lučke iz jagod in lubenice

Priprava: Najprej združimo mleko in smetano ter mešanico grejemo, dokler se ne začne peniti. Nato kremasto mešanico postopoma vlivamo v zmes rumenjakov in sladkorja ter obenem hitro mešamo. Dodamo pistacijevo pasto in grejemo dokler se zmes ne začne gostiti. Nato vse prelijemo v posodo ter jo položimo v zmrzovalnik. Po 30 minutah zmes temeljito premešamo. Enak postopek ponovimo najmanj trikrat. Po zadnjem mešanju naš italijanski gelato v zmrzovalniku pustimo počivati vsaj 3 ure. Pred serviranjem naj se pistacijev sladoled 10 minut topi. Po vrhu po želji potresemo še pražene pistacije. 

Foto: Floating Kitchen

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča