Recept - pikantne tortilje s črnim fižolom, salso in avokadom

Klavdija Rupar 26.06.2020
tortilja

Tortilje, fajite in ostala mehiška hrana so izredno okusne in kot nalašč za hitro pripravo med poletjem. Dodajmo temu še veliko raznolike zelenjave in že imamo slastno kosilo, večerjo ali brunch. Tokrat smo za vas pripravili recept, ki vsebuje pikantne tortilje s črnim fižolom, salso in avokadom.

Sestavine:

  • 4 manjše koruzne tortilje
  • 1 zrel, olupljen in narezan avokado
  • 1 konzerva črnega fižola
  • ½ čajne žličke kumine
  • 2 stroka česna
  • ½ čajne žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 jedilna žlica limonovega soka
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • ščep soli

Sestavine za salso:

  • 2 celi koruzi
  • 1 svež paradižnik
  • 1 manjša čebula
  • sok dveh limet
  • ½ šopa peteršilja
  • ščep soli
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega olja
  • za dodatek: zeleni feferoni

Priprava:

Na žaru popečemo koruzo, odstranimo sredico in shranimo v srednje veliko posodo. Popečemo tortilje in jih postavimo ob stran. V posodo domo paradižnik, čebulo in svež peteršilj ter dobro zmešamo. Prelijemo z olivnim oljem, dodamo sok limete, začinimo s soljo in zmešamo. 

V srednje veliki ponvi uporabimo kokosovo olje, na katerem 30 sekund pečemo česen. Dodamo črn fižol, papriko v prahu, limonov sok in dobro zmešamo. V vsako tortiljo nato približno enakomerno porazdelimo mešanico s salso in mešanico s črnim fižolom, dodamo svež peteršilj in zelene feferone ter postrežemo.


Izbor urednika