Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - pikantna pica Jamieja Oliverja
Ker smo poletju že pomahali v slovo, poletne jedi pa že počasi zamenjali za jesenske dobrote smo si tokrat zaželeli malce bolj pikatno različico kot običajno. Tu je pikantna pica Jamieja Oliverja, ki nas bo pogrela v teh hladnih dneh.
Recept za pikantno pico smo si sposodili pri slavnemu kuharju Jamieju Oliverju.
Sestavine za pikantno pico:
- 4 žlice paradižnikove omake (iz paradižnikov, bazilike, česna in olivnega olja)
- 6 na tanko narezanih bučk
- 8 listov sveže bazilike
- 10 tankih rezin pikantne salame
- 50 gramov mocarele
- olivno olje
- sol, poper
- *Testo: 800 g bele moke, 200 g ostre bele moke, 1 žlička soli, 2 zavojčka suhega kvasa, 1 žlica sladkorja.
PREBERITE ŠE: Najboljše picerije pri nas
Priprava: Na pomokani krpi združimo moko s soljo. V 650 g mlačne vode stresemo kvas in sladkor, zmešamo, pustimo nekaj minut, nato pa z mešanico prelijemo moko. Vse skupaj pregnetemo in oblikujemo v testo, ki naj počiva približno 45 minut, da vzhaja. Nato ga razvaljamo. Na testo razmažemo paradižnikovo omako. Dodamo bučke in baziliko, nato pa še salamo. Vrzeli zapolnimo s koščki mocarele, pokapamo bogato z olivnim oljem, začinimo in pečemo.
Foto: jamieoliver.com