Recept - pica z ohrovtom in gobami

Klavdija Rupar 20.11.2020
pica

Pica je zagotovo ena izmed jedi, ki jo imamo radi prav vsi. Tudi tisti, ki bolj pazijo na zdravo prehrano, se kdaj prekršijo ali pa si naredijo bolj zdravo verzijo. Čeprav je najbolj znana klasična pica čisto navadna margarita, poznamo že ogromno dodelanih različic, ki so vedno bolj popularne. Tokrat vam predstavljamo pico z gobami in ohrovtom.

Sestavine:

  • Peki papir
  • Moka
  • Pol kile zamrznjenega testa za pico
  • 85 gramov naribanega sira
  • 11 dag gob
  • 1 ½ jedilne žlice balzamičnega kisa
  • 4 večji ohrovti
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • sol in poper
  • 56 g svežega kozjega sira
  • 6 vejic svežega timijana

Priprava:

Segrejte pečico na 240 stopinj Celzija. Po peki papirju popršite moko in testo oblikujte v večjo okroglo obliko. Ko je testo pripravljeno, po vrhu potreseite sir. Poleg v večji posodi zmešajte gobe in balzamičen kis. Dodajte ohrovt in čebulo, popršite z olivnim oljem in začinite s polovico žlice soli in popra. Dobro premešajte in mešanico potresete po testu. Dodate še preostali sir in kozji sir ter začinite s timijanom. Pečete dokler skorja ne postane zlato rjave barve, nekje 10 do 12 minut.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča