Recept - pečene breskve z burato, medom in pistacijami
Hitra in enostavna predjed ali malica s samimi zdravimi sestavinami, ki je kot nalašč za poletje.
Poletni brunchi, malice ali pa predjedi naj bodo v teh vročih poletnih dneh preprosti, hitro pripravljeni, okusni in zdravi. Da vam pomagamo pri odločitvah in idejah, kaj pripraviti, imamo za vas recept za pečene breskve z burato, medom in pistacijami, zraven pa popečen kruh.
Sestavine:
Popečen kruh:
- Ena štruca hrustljavega kruha
- Oljčno olje ali maslo
- Morska sol
Burata:
- 5 zrelih breskev, prerezanih na pol in brez pešk
- olje grozdnih pešk
- 2 jedilni žlici medu
- 336 gramov burate
- 1/3 skodelice narezanih pistacij
- sveža meta
Priprava:
Narežemo kruh na rezine in jih nežno na obeh straneh namažemo z maslom ali oljem. Segrejemo ponev na srednjo temepraturo in na njej popečemo kruh, približno 2-3 minute na vsaki strani. Začinimo z morsko soljo in postavimo na stran.
Preden popečemo breskve, jih na vsaki strani namažemo z oljem groznih pešk in nato pečemo 4 minute na vsaki strani, da postanejo karamelizirane. Uporabimo klešče in jih odstranimo s ponve. Počakamo, da se ohladijo in jih narežemo.
Ko so breskve pripravljene, na krožnik položimo burato, okoli pa položimo breskve. Popršimo po vrhu z medom in začinimo z morsko soljo ter okrasimo z narezanimi pistacijami in svežo meto. Okoli breskev in burate položimo še popečene rezine kruha ter postrežemo.