Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - pečena koruza z zeliščnim maslom
Pečena koruza z zeliščnim maslom je prava poletna klasika. Najokusnejša je mlada mlečna koruza, pečena na odprtem ognju, lahko pa jo pripravimo tudi na žaru ali v pečici. Za božanski okus pečeni koruzi na koncu dodamo še zeliščno maslo.
Nakup:
Pri nakupu koruznih storžev moramo biti pozorni liste, ki obdajajo koruzo. Le-ti morajo biti sveži in zeleni. Brazgotina, kjer je bil storž odlomljen pa ne sme biti posušena. V primeru, da je koruza brez listov, morajo biti zrna na vrhu storža blede kremaste barve. Najboljša izbira je mlada mlečna koruza, ki dozori v avgustu.
Sestavine:
- Koruza (koruzni storž)
- Nasekljana zelišča (peteršilj, materina dušica/timijan, drobnjak)
- Maslo
- Kajenski poper
- Sol
- Po želji parmezan
Foto: Unspalsh/Dragne Marius
Priprava:
Koruznim storžem odstranimo liste in jih prerežemo na polovico. V posodo, z ledeno mrzlo vodo, koruzo potopimo za 30 minut. Tako bo voda preprečila sladkorju, da bi se začel spreminjati v škrob. V manjši posodi zmešamo maslo, zelišča, sol in kajenski poper. V primeru, da je maslo pretrdo ga segrejemo. Ko je žar pripravljen, koruzo dobro posušimo. Na segretem žaru jo, med stalnim obračanjem, pečemo 15 do 20 minut, na direktnem ognju pa 8 do 10 minut. Ko je koruza pečena storže premažemo z zeliščnim maslom in potresemo s parmezanom.
Foto: via wnetwork.com