Recept - pečena koruza z zeliščnim maslom

Anja Mrevlje 07.08.2017
pečena koruza z zeliščnim maslom

Nakup:

Pri nakupu koruznih storžev moramo biti pozorni liste, ki obdajajo koruzo. Le-ti morajo biti sveži in zeleni. Brazgotina, kjer je bil storž odlomljen pa ne sme biti posušena. V primeru, da je koruza brez listov, morajo biti zrna na vrhu storža blede kremaste barve. Najboljša izbira je mlada mlečna koruza, ki dozori v avgustu.

Sestavine: 

  • Koruza (koruzni storž)
  • Nasekljana zelišča (peteršilj, materina dušica/timijan, drobnjak)
  • Maslo
  • Kajenski poper
  • Sol 
  • Po želji parmezan

Foto: Unspalsh/Dragne Marius

Priprava:

Koruznim storžem odstranimo liste in jih prerežemo na polovico. V posodo, z ledeno mrzlo vodo, koruzo potopimo za 30 minut. Tako bo voda preprečila sladkorju, da bi se začel spreminjati v škrob. V manjši posodi zmešamo maslo, zelišča, sol in kajenski poper. V primeru, da je maslo pretrdo ga segrejemo. Ko je žar pripravljen, koruzo dobro posušimo. Na segretem žaru jo, med stalnim obračanjem, pečemo 15 do 20 minut, na direktnem ognju pa  8 do 10 minut. Ko je koruza pečena storže premažemo z zeliščnim maslom in potresemo s parmezanom.

Foto: via wnetwork.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča