Recept - pečen cvetačni riž

Klavdija Rupar 16.09.2020
cvetača

Riž je zagotovo vsestranska sestavina, ki jo lahko kombiniramo tako z različnimi vrstami mesa, iz njega pripravimo rižoto, naredimo mrzlo solato, ali pa ga jemo celo samega. A zakaj ne bi tokrat uporabili njegove malenkost bolj zdrave različice - cvetačni riž?

Sestavine:

  • 1 ½ jedilne žlice avokadovega olja
  • 2-3 jajca
  • 1 skodelica narezanega korenja
  • 1 skodelica narezane paprike
  • ½ skodelice narezane zelene čebule
  • 1 strok česna
  • 1 paket zamrznjenega cvetačnega riža
  • 2-3 jedilne žlice brezglutenske sojine omake
  • ¾ skodelice zamrznjenega graha

Priprava:

Polovico olja segrejemo na veliki ponvi. V manjši posodi razbijemo jajca in jih dobro premešamo nato pa jih ulijemo na ponev na štedilniku. Hitro pripravimo umešana jajca in jih premaknemo na krožnik.

Na ponev dolijemo preostanek olja in dodamo korenje, papriko in zeleno čebulo ter mešamo približno dve do tri minuti oz. dokler zelenjava ne postane rahlo hrustljava. Dodamo česen, cvetačni riž in sojino omako ter grah. Kuhamo dve do tri minute oz. toliko časa, da se riž dobro skuha.

V ponev dodamo že pripravljena umešana jajca, premešamo nato pa začinimo s soljo, poprom in sojino omako ter okrasimo z zeleno čebulo.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča