Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - Makron z mangom in čokolado
Priljubljena fotogenična sladica, ki prihaja iz Francije se je s svojim izgledom in okusom zasidrala tudi v naši bogati ponudbi sladic. Zakaj si ne bi te slavnostne sladice pripravili kar sami doma. Preverite preprost recept Mokronov z mangom in čokolado.
Za recept - Makron z mangom in čokolado, potrebujemo:
Sestavine:
- 180 g beljaka (damo v posodo za stepanje
500 g sladkorja kristal
262 g celih mandljev
262 g sladkorja v prahu (zmeljemo z mandlji v moko)
80 g beljaka
400 g mangovega pireja
100 g limoninega soka
5 g agar agar (želirno sredstvo iz zelenih alg)
400 g temne čokolade
100 g mlečne čokolade
100 g medu
130 g masla
Priprava:
Za meringo začnemo stepati beljake, vlijemo 500 g sladkorja, zavretega na 118 stopinj Celzija. Stepamo okoli 10–15 minut. Za mandljevo maso zmešamo 262 g sladkorja v prahu, zmletega z mandlji v moko, in 80 g beljaka. Dobro zmešamo. Ko je pena iz beljaka čvrsta, vmešamo mandljevo maso in mešamo toliko časa, da je masa srednje tekoča. Nabrizgamo in pečemo 12 minut na 150 stopinj Celzija. Ohladimo in nabrizgamo. Mangov nadev pripravimo tako, da zmešamo mangov pire, limonin sok in agar agar. Vse skupaj nato kuhamo do vrelišča, ohladimo in spasiramo. Za čokoladni nadev zavremo smetano in med. Prelijemo čez čokolado, pustimo minuto in spasiramo. Ohlajeno nabrizgamo. Makrone okrasimo in postrežemo.