Recept - Krofi iz pečice

Helena Peterlin 01.03.2022
krofifotodepositphotos185960674l

Za zdravju prijaznejšo verzijo pustnih krofov ne potrebujemo veliko sestavin. Verjamemo, da imamo večino že kar doma. Vključimo lahko vso družino. Pa začnimo.

Sestavine

  • 400 g moke T400
  • 140 g ostre moke
  • 80 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • 1 zavitek kvasa
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • 3 dl mleka (ali po potrebi)
  • malo soli
  • marmelada za nadev in sladkor v prahu za posip

Krofi iz pečice. Foto: Pixabay

Priprava

V skledici zmešamo zdrobljen kvas, 1 žličko sladkorja in moke. V večji posodi zmešamo preostalo moko, dodamo vzhajan kvas in primešamo še druge sestavine. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom. Mleko dodajamo po potrebi. Testo mora vzhajati toliko časa, da dvojno naraste. 

Ko je testo pripravljeno, ga razvaljamo na približno 6-7 mm debeline in s pomočjo kozarca oblikujemo krofe. Na polovico testa namažemo marmelado, drugo polovico pa pokrijemo čez krog. S prsti stisnemo krof okoli marmelade in ga še enkrat oblikujemo s kozarcem.

Pekač obložimo s papirjem za peko in pustimo vzhajati približno pol ure. Krofe pečemo v prehodno ogreti pečici na 175 stopinj, približno 20 minut. Na koncu jih po želji potresemo s sladkorjem.

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča