Recept - Krofi iz pečice
Krofi z marmelado so tradicionalno nepogrešljiv posladek v pustnem času. Kaj, ko bi letos naredili zdravo različico krofov? Brez nepotrebnega cvretja, preprosto v pečici!
Za zdravju prijaznejšo verzijo pustnih krofov ne potrebujemo veliko sestavin. Verjamemo, da imamo večino že kar doma. Vključimo lahko vso družino. Pa začnimo.
Sestavine
- 400 g moke T400
- 140 g ostre moke
- 80 g sladkorja
- 1 dl olja
- 1 zavitek kvasa
- 3 rumenjaki
- 2 žlici ruma
- 3 dl mleka (ali po potrebi)
- malo soli
- marmelada za nadev in sladkor v prahu za posip
Priprava
V skledici zmešamo zdrobljen kvas, 1 žličko sladkorja in moke. V večji posodi zmešamo preostalo moko, dodamo vzhajan kvas in primešamo še druge sestavine. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom. Mleko dodajamo po potrebi. Testo mora vzhajati toliko časa, da dvojno naraste.
Ko je testo pripravljeno, ga razvaljamo na približno 6-7 mm debeline in s pomočjo kozarca oblikujemo krofe. Na polovico testa namažemo marmelado, drugo polovico pa pokrijemo čez krog. S prsti stisnemo krof okoli marmelade in ga še enkrat oblikujemo s kozarcem.
Pekač obložimo s papirjem za peko in pustimo vzhajati približno pol ure. Krofe pečemo v prehodno ogreti pečici na 175 stopinj, približno 20 minut. Na koncu jih po želji potresemo s sladkorjem.
Dober tek!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine