Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Krhke cimetove zvezdice
Cimetove zvezdice so krhko praznično pecivo, narejeno iz mandljev, beljakov in cimeta. Najbolj pa teknejo ob skodelici vročega čaja ali dobre kave. Recept za krhke cimetove zvezdice je preprost in idealen za praznični čas.
Recept: Krhke cimetove zvezdice
Sestavine:
- 250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
sol
2 čajni žlički cimeta
350 g mletih mandljev
vanilija
malo moke
Krhke cimetove zvezdice.
Priprava:
Sladkor presejemo, beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Vmešamo sladkor in prihranimo nekaj žlic beljakovega snega za premaz zvezdic. V beljakovo maso primešamo še ostale sestavine. Testo razvaljamo na delovni površini, posuti s sladkorjem v prahu. Testo valjamo med dvema plastičnima folijama na debelino pol centimetra. Nato z modelčkom izrežemo zvezdice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, na koncu jih premažemo s preostankom beljaka. Pečemo jih na 150 stopinjah Celzija približno 15 minut.